Spansk paprikakryddad sej
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spansk paprikakryddad sej

Spansk paprikakryddad sej

med 'pan con tomate' och rostade grönsaker

Kvällens kulinariska resa går till Spanien, vi ska nämligen laga paprikakryddad sej och 'pan con tomate'. Vi kryddar sej med vår kryddblandning som vi kallar mamas favorit, och så steker vi den till perfektion. Vi serverar vår sej med 'pan con tomate', som är baguette med ljuvlig tomatmix. Och vi är inte färdiga än, ikväll bjuder vi nämligen också på rostade grönsaker och krämig aioli!

Taggar:
Under 650 kcal
Allergener:
Gluten
Vete
Ägg
Fisk
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

½

Zucchini

1

Lök

1

Salladslök

½

Vitlöksklyfta

2

Tomat

1

Baguette

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)

4

Vitlöksflörter

4

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

250

Sej

(Innehåller Fisk)

40

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

300

Potatis

Ingår inte i din leverans

¼

Salt (steg 2)

¼

Socker (steg 2)

1

Olivolja (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)615 kcal
Energi (kJ)2572 kJ
Fett23.18 g
varav mättat2.7 g
Kolhydrater69.08 g
varav socker12.9 g
Protein31.27 g
Salt3.4 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Rivjärn

Instruktioner

Rosta potatis
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft). Tärna potatis [1/2 st, 2P] i 2 cm stora bitar och placera på en plåt [2 st, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och peppar. Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene.

Förbered grönsaker
2

Skär zucchini [1/2 st, 2P] och lök i 2 cm stora bitar. Skiva salladslök tunt. Riv eller pressa vitlök [1/2 st, 2P]. Halvera tomat, och riv i en medelstor skål till purékonsistens. Rör i vitlök, salt [1/4 tsk | 1 tsk] och socker[1/4 tsk | 1/2 tsk]. Ställ åt sidan tills precis innan servering.

 

Rosta grönsaker & bröd
3

Dela bröd på längden och ringla över olivolja [1 msk | 2 msk]. Ta ut plåten när det är 12 min kvar av potatisens tillagningstid. Tillsätt zucchini, lök, Vitlöksflörter, hälften av Mamas favorit, en nypa salt och peppar och en skvätt olivolja, och blanda väl. Rosta i ugnen i 10-12 min. Placera bröd på gallret och baka i ugnen tills gyllene och rostade, 7-8 min. Ta ut färdigbakat bröd och ställ åt sidan.

 

Stek fisk
4

Krydda fisk med resterande Mamas favorit och en nypa salt. Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek fisk i 2-3 min på varje sida eller tills gyllene och genomstekt. TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ ogenomskinligt och lätt faller isär.

 

Förbered pan con tomate
5

Skeda över tomatmix (ta så mycket puré och så lite vätska som möjligt) på bröden. Strö över en nypa salt (havssalt om du har det). Ringla eventuellt över en skvätt olivolja.

 

Servera
6

Lägg upp rostade grönsaker, paprikakryddad sej och 'pan con tomate' på tallrikar. Fördela hälften av aioli på grönsakerna och resten på fisken. Garnera med salladslök.