topBanner
Kryddiga potatisklyftor

Kryddiga potatisklyftor

med karamelliserad lök, avokadomash och majs

I detta recept går vi all in på extraordinära smaker med spännande ingredienser i fokus. Vi tar dig steg för steg igenom hur du gör syndigt goda och kryddiga potatisklyftor gjorda på bakpotatis toppade med smält mozzarella, majs och svarta bönor. Servera med karamelliserad lök. Till detta kommer en färsk sallad på tomater och smarrig avokadomash. En riktig festmåltid!

Taggar:Vegetarisk
Allergener:mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

500 g

Bakpotatis

4 g

Panamat

1 burk

Majs

2 st

Salladslök

1 st

Rödlök

1 st

Lime, ekologisk

1 paket

Svarta bönor

1 st

Avokado

50 g

Mozzarella

(Innehållermjölk)

½ paket

Crème fraiche

(Innehållermjölk)

2 st

Tomat

Ingår inte i din leverans

Smör*

(Innehållermjölk)

Socker*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3046 kJ
Energi (kcal)728 kcal
Fett29 g
varav mättat14 g
Kolhydrater75 g
varav socker14 g
Kostfiber23 g
Protein26 g
Kolesterol0 mg
Salt1 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär oskalad potatis i 1 cm breda klyftor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och strö över Panamat, en nypa salt och peppar*. Blanda väl och rosta i ugnen i 20 min, eller tills nästan spröda. OBS: Potatisen färdiglagas i steg 5.

2

Finhacka tomat. Skiva salladslök tunt. Skiva rödlök tunt. Dela lime i klyftor. Häll av majs och för över till en skål. Skölj bönor.

3

Mosa avokado med en skvätt limejuice och olivolja med en gaffel i en skål. Tillsätt salladslök och krydda med en nypa salt och peppar* efter behag.

4

Smält en klick smör med en skvätt olivolja i en stekpanna på medelhög värme. Fräs rödlök i 4-5 min, eller tills den är mjuk. Tillsätt en nypa salt och socker och låt den karamelliseras i ca 3 min, eller tills löken är klibbig.

5

Ta ut plåten med klyftpotatis efter 20 min i ugnen. Strö svarta bönor, majs och mozzarella över potatisen. Sätt in plåten i ugnen igen och tillaga tills potatisklyftorna är mjuka och osten har smält, ca 5 min.

6

Fördela gratinerade potatisklyftor, svarta bönor och majs mellan era tallrikar. Toppa med karamelliserad lök, avokadomash och crème fraiche. Strö över tomat. Servera med limeklyftor vid sidan av.