Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. En rätt som är perfekt att dela och receptkort med 4 steg. Här kommer en försvinnande god förrätt med asiatisk touch! Vi lagar räktoast på gyllenstekt baguette med ingefärspasta, sesamolja och sesamfrön och toppar med salladslök.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Räkor
(Innehåller Kräftdjur)
10 g
Sesamfrön
(Innehåller Sesam Kan innehålla Korn, Kamut, Nötter, Havre, Jordnötter, Råg, Spelt, Vete)
10 ml
Sesamolja
(Innehåller Sesam)
10 g
Ingefärspasta
80 g
Sweet chilisås
1 st
Baguette
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)
1 st
Salladslök
¼ tsk
Salt till räkor
1 msk
Olja till stekning
Finhacka räkor till en färsliknande konsistens.
Blanda räkfärs, sesamolja, ingefärspasta och salt i en liten skål.
Skär baguette i 8 skivor på diagonalen.
Bre baguette med ett tjockt lager räkblandning. Toppa med sesamfrön och tryck försiktigt fast dem.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Placera försiktigt ut räktoast med toppingen ner i pannan. Stek i 2–3 min, tills gyllene och krispiga. Vänd och stek andra sidan i 1–2 min. Lägg över på en tallrik med hushållspapper.
Under tiden, skär salladlsök i tunna skivor.
Lägg upp räktoast på en tallrik och toppa med salladslök.
Servera med sweet chilisås i en skål att doppa i.