Kinesiskinspirerad räktoast
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Kinesiskinspirerad räktoast

Sharingrätt | med ingefärspasta & sesamolja

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. En rätt som är perfekt att dela och receptkort med 4 steg. Här kommer en försvinnande god förrätt med asiatisk touch! Vi lagar räktoast på gyllenstekt baguette med ingefärspasta, sesamolja och sesamfrön och toppar med salladslök.

Allergener:
Kräftdjur
Sesam
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Räkor

(Innehåller Kräftdjur)

10 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Korn, Kamut, Nötter, Havre, Jordnötter, Råg, Spelt, Vete)

10 ml

Sesamolja

(Innehåller Sesam)

10 g

Ingefärspasta

80 g

Sweet chilisås

1 st

Baguette

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)

1 st

Salladslök

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till räkor

1 msk

Olja till stekning

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)1858 kJ
Energi (kcal)444 kcal
Fett17.2 g
varav mättat2.8 g
Kolhydrater57.5 g
varav socker26 g
Protein14.5 g
Salt3.4 g

Instruktioner

1

Finhacka räkor till en färsliknande konsistens.

Blanda räkfärs, sesamolja, ingefärspasta och salt i en liten skål.

2

Skär baguette i 8 skivor på diagonalen.

Bre baguette med ett tjockt lager räkblandning. Toppa med sesamfrön och tryck försiktigt fast dem.

3

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Placera försiktigt ut räktoast med toppingen ner i pannan. Stek i 2–3 min, tills gyllene och krispiga. Vänd och stek andra sidan i 1–2 min. Lägg över på en tallrik med hushållspapper.

Under tiden, skär salladlsök i tunna skivor.

4

Lägg upp räktoast på en tallrik och toppa med salladslök.

Servera med sweet chilisås i en skål att doppa i.