
Låt cajunkryddad blomkål ta familjen på en aptitretande smakresa till de amerikanska sydstaterna. Gå på upptäcktsfärd i sinnenas värld med en en krämig avokado- och quinoasallad och sälta i form av halloumi som resekompisar. Skapa smakminnen tillsammans med vitlök, citron, chili och paprika som ni sent kommer glömma.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
½
Vitlöksklyfta
1
Koriander
200
Halloumi
100
Quinoa
1
Röd paprika
½
Röd chili
1
Avokado
450
Blomkål
2
Ay Cajun-ba
1
Citron
3
Vatten

Sätt ugnen på 175°C. Skär blomkål i ca 3 cm stora buketter. Blanda dem med en skvätt olivolja*, en nypa salt* och cajun kryddmix (stark!) i en bunke. Placera blomkålsbuketterna på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i 20-25 min tills blomkålen är gyllene. Skär halloumi i 1 cm breda skivor och blötlägg i en skål med kallt vatten*.

Koka upp quinoa och vatten* (se ingredienslistan) i en kastrull med lock. Sänk till medelvärme och ta av locket, låt sjuda i 10-12 min tills quinoan är klar och vattnet har absorberats. Häll av eventuellt extra vatten, sätt på locket igen och ställ åt sidan.

Dela citron i klyftor. Grovhacka koriander. Kärna ur och finhacka paprika. Kärna ur och skiva chili [1/2 st, 2 pers] tunt. När quinoan är klar, blanda ner paprika, en skvätt citronjuice och hälften av koriandern. Krydda med salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers] och rör om väl. Strö över chili (stark!) efter smak och behag.

Mosa avokado med citronjuice [1 msk, 2 pers], en nypa salt* och peppar* med en gaffel i en skål. Rör sedan ner guacamolen i quinoasalladen.

Pressa vitlök. Häll av vattnet från halloumin och marinera bitarna i vitlök, citronjuice [1 msk, 2 pers | 2 msk 4 pers] och en skvätt olivolja* i skålen. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Stek halloumi i ca 2 min på varje sida tills de är gyllene.

Fördela blomkålen och guacamolequinoan mellan era tallrikar. Toppa med halloumibitar, koriander och en skvätt citronjuice.