Cajunkryddad halloumibowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cajunkryddad halloumibowl

Cajunkryddad halloumibowl

med guacamolequinoa

Låt cajunkryddad blomkål ta familjen på en aptitretande smakresa till de amerikanska sydstaterna. Gå på upptäcktsfärd i sinnenas värld med en en krämig avokado- och quinoasallad och sälta i form av halloumi som resekompisar. Skapa smakminnen tillsammans med vitlök, citron, chili och paprika som ni sent kommer glömma.

Taggar:
Vegetarisk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

½

Vitlöksklyfta

1

Koriander

200

Halloumi

100

Quinoa

1

Röd paprika

½

Röd chili

1

Avokado

450

Blomkål

2

Ay Cajun-ba

1

Citron

Ingår inte i din leverans

3

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)334 kcal
Energi (kJ)1397 kJ
Fett24.1 g
varav mättat15.6 g
Kolhydrater2.9 g
varav socker2.9 g
Protein23.1 g
Salt2.6 g

Instruktioner

Rosta blomkål
1

Sätt ugnen på 175°C. Skär blomkål i ca 3 cm stora buketter. Blanda dem med en skvätt olivolja*, en nypa salt* och cajun kryddmix (stark!) i en bunke. Placera blomkålsbuketterna på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i 20-25 min tills blomkålen är gyllene. Skär halloumi i 1 cm breda skivor och blötlägg i en skål med kallt vatten*.

Laga quinoa
2

Koka upp quinoa och vatten* (se ingredienslistan) i en kastrull med lock. Sänk till medelvärme och ta av locket, låt sjuda i 10-12 min tills quinoan är klar och vattnet har absorberats. Häll av eventuellt extra vatten, sätt på locket igen och ställ åt sidan.

Blanda quinoasallad
3

Dela citron i klyftor. Grovhacka koriander. Kärna ur och finhacka paprika. Kärna ur och skiva chili [1/2 st, 2 pers] tunt. När quinoan är klar, blanda ner paprika, en skvätt citronjuice och hälften av koriandern. Krydda med salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers] och rör om väl. Strö över chili (stark!) efter smak och behag.

Laga guacamole
4

Mosa avokado med citronjuice [1 msk, 2 pers], en nypa salt* och peppar* med en gaffel i en skål. Rör sedan ner guacamolen i quinoasalladen.

Stek halloumi
5

Pressa vitlök. Häll av vattnet från halloumin och marinera bitarna i vitlök, citronjuice [1 msk, 2 pers | 2 msk 4 pers] och en skvätt olivolja* i skålen. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Stek halloumi i ca 2 min på varje sida tills de är gyllene. 

Servera
6

Fördela blomkålen och guacamolequinoan mellan era tallrikar. Toppa med halloumibitar, koriander och en skvätt citronjuice.