HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Mexikansk recept
Cajunkryddad halloumibowl

Cajunkryddad halloumibowl

med guacamolequinoa

Låt cajunkryddad blomkål ta familjen på en aptitretande smakresa. Gå på upptäcktsfärd i sinnenas värld med en guacamolequinoa och sälta i form av halloumi som resekompisar. Skapa smakminnen tillsammans med vitlök, citron, chili och paprika som ni sent kommer glömma.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid25 minutes
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

200 g

Halloumi

(Innehållermjölk)

100 g

Quinoa

1 st

Röd paprika

½ st

Chili

1 st

Avokado

450 g

Blomkål

2 g

Cajun kryddmix

2 g

Vitlöksklyfta

1 påse

Koriander

1 st

Citron

Ingår inte i din leverans

300 ml

Vatten*

Olivolja*

Salt* och peppar*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)2889 kJ
Energi (kcal)691 kcal
Fett37 g
varav mättat16 g
Kolhydrater47 g
varav socker11 g
Kostfiber9 g
Protein38 g
Salt2 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 175°C.

Skär blomkål i ca 3 cm stora buketter. Blanda dem med en skvätt olivolja, en nypa salt och cajun kryddmix (stark!) i en bunke.

Placera blomkålsbuketterna på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i 20-25 min tills blomkålen är gyllene.

Skär halloumi i 1 cm breda skivor och blötlägg i en skål med kallt vatten*.

2

Koka upp quinoa och vatten* (se ingredienslistan) i en kastrull med lock.

Sänk till medelvärme och ta av locket, låt sjuda i 10-12 min tills quinoan är klar och vattnet har absorberats.

Häll av eventuellt extra vatten, sätt på locket igen och ställ åt sidan.

3

Dela citron i klyftor. Grovhacka koriander.

Kärna ur och finhacka paprika. Kärna ur och skiva chili [1/2 st, 2 pers] tunt.

När quinoan är klar, blanda ner paprika, en skvätt citronjuice och hälften av koriandern. Krydda med salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers] och rör om väl.

Strö över chili (stark!) efter smak och behag.

4

Mosa avokado med citronjuice [1 msk, 2 pers], en nypa salt och peppar med en gaffel i en skål.

Rör sedan ner guacamolen i quinoasalladen.

5

Pressa vitlök.

Häll av vattnet från halloumin och marinera bitarna i vitlök, citronjuice [1 msk, 2 pers | 2 msk 4 pers] och en skvätt olivolja* i skålen.

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Stek halloumi i ca 2 min på varje sida tills de är gyllene.

6

Fördela blomkålen och guacamolequinoan mellan era tallrikar. Toppa med halloumibitar, koriander och en skvätt citronjuice.

Smaklig måltid!