HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconCajunkryddad Halloumibowl
topBanner
Cajunkryddad halloumibowl

Cajunkryddad halloumibowl

med guacamolequinoa

Låt cajunkryddad blomkål ta familjen på en aptitretande smakresa till de amerikanska sydstaterna. Gå på upptäcktsfärd i sinnenas värld med en en krämig avokado- och quinoasallad och sälta i form av halloumi som resekompisar. Skapa smakminnen tillsammans med vitlök, citron, chili och paprika som ni sent kommer glömma.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:mjölksulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

200 g

Vitlöksklyfta

3 dl

Koriander

Halloumi

(Innehållermjölk)

Quinoa

Röd paprika

Chili

Avokado

Blomkål

Ay Cajun-ba

(Innehållersulfiter)

Citron

Ingår inte i din leverans

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)334 kcal
Energi (kJ)1397.4561 kJ
Fett24.1 g
varav mättat15.6 g
Kolhydrater2.9 g
varav socker2.9 g
Protein23.1 g
Salt2.6 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 175°C. Skär blomkål i ca 3 cm stora buketter. Blanda dem med en skvätt olivolja*, en nypa salt* och cajun kryddmix (stark!) i en bunke. Placera blomkålsbuketterna på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i 20-25 min tills blomkålen är gyllene. Skär halloumi i 1 cm breda skivor och blötlägg i en skål med kallt vatten*.

2

Koka upp quinoa och vatten* (se ingredienslistan) i en kastrull med lock. Sänk till medelvärme och ta av locket, låt sjuda i 10-12 min tills quinoan är klar och vattnet har absorberats. Häll av eventuellt extra vatten, sätt på locket igen och ställ åt sidan.

3

Dela citron i klyftor. Grovhacka koriander. Kärna ur och finhacka paprika. Kärna ur och skiva chili [1/2 st, 2 pers] tunt. När quinoan är klar, blanda ner paprika, en skvätt citronjuice och hälften av koriandern. Krydda med salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers] och rör om väl. Strö över chili (stark!) efter smak och behag.

4

Mosa avokado med citronjuice [1 msk, 2 pers], en nypa salt* och peppar* med en gaffel i en skål. Rör sedan ner guacamolen i quinoasalladen.

5

Pressa vitlök. Häll av vattnet från halloumin och marinera bitarna i vitlök, citronjuice [1 msk, 2 pers | 2 msk 4 pers] och en skvätt olivolja* i skålen. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Stek halloumi i ca 2 min på varje sida tills de är gyllene. 

6

Fördela blomkålen och guacamolequinoan mellan era tallrikar. Toppa med halloumibitar, koriander och en skvätt citronjuice.