HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconAsian Pork
topBanner
Asian pork

Asian pork

med vitlöksris och koriander

Barnvänlig

Dessa kotlettstrimlor glaserade i en gudomligt smakrik marinad har allt dina sinnen drömmer om: syrlig lime, sojasås med sälta och skarp ingefära som tillsammans med en nypa socker tar fram det bästa i det möra köttet. I sällskap av aromatiskt vitlöksris och knapriga jordnötter är det omöjligt att misslyckas, och vi lovar att både liten som stor kommer be om mer!

Allergener:glutensojajordnöttersesammjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

300 g

Fläskkotlett hel

50 ml

Koriander

150 g

Morot

20 g

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

10 g

Jasminris

1 st

Spetskål

1.33 msk

Salladslök

¼ tsk

Jordnötter

(Innehållerjordnötter)

4.5 tsk

Sesamfrön

(Innehållersesam)

3.5 dl

Vitlöksklyfta

Ingefära

Lime

Ingår inte i din leverans

Smör*

(Innehållermjölk)

Salt*

Socker*

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2940.4551 kJ
Energi (kcal)702.7856 kcal
Fett25.2748 g
varav mättat10.5 g
Kolhydrater78.27 g
varav socker12.8 g
Protein41.3095 g
Salt4.5 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Pressa vitlök. Smält en klick smör* med en skvätt olivolja* i en kastrull på medelvärme. Fräs hälften av vitlöken i 1-2 min. Tillsätt ris, vatten* (se ingredienslistan) och salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers] och låt koka upp. Sänk värmen till låg och låt sjuda i 12 min tills riset är klart. Ta av från värmen, sätt på ett lock och ställ åt sidan i 10 min, eller tills servering.

2

Skala och riv ingefära fint. Dela lime i klyftor. Blanda ingefära, sojasås, socker*, sesamfrön resterande vitlök och en generös skvätt limejuice till en marinad.

3

Strimla spetskål tunt. Riv morot. Skiva salladslök tunt. Grovhacka jordnötter.

4

Skär köttet i ca 2 cm breda strimlor. Hetta upp en skvätt olivolja* på hög värme i en stekpanna. När oljan är varm, bryn köttet i 30 s - 1 min. Tillsätt marinaden och stek i 3-4 min under konstant omrörning. VIKTIGT: Kotlettstrimlorna är färdiglagade när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

5

Tillsätt spetskål och morotsriv till stekpannan, rör om väl och stek i 3-4 min.

6

Fördela vitlöksris, sticky pork och grönsaker mellan era tallrikar. Toppa med salladslök, korianderblad och jordnötter. Servera med limeklyftor vid sidan av.