Dessa kotlettstrimlor glaserade i en gudomligt smakrik marinad har allt dina sinnen drömmer om: syrlig lime, sojasås med sälta och skarp ingefära som tillsammans med en nypa socker tar fram det bästa i det möra köttet. I sällskap av aromatiskt vitlöksris och knapriga jordnötter är det omöjligt att misslyckas, och vi lovar att både liten som stor kommer be om mer!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.
300 g
Fläskkotlett hel
50 ml
Koriander
150 g
Morot
20 g
Sojasås
(Innehållergluten, soja)10 g
Jasminris
1 st
Spetskål
1.33 msk
Salladslök
¼ tsk
Jordnötter
(Innehållerjordnötter)4.5 tsk
Sesamfrön
(Innehållersesam)3.5 dl
Vitlöksklyfta
Ingefära
Lime
Smör*
(Innehållermjölk)Salt*
Socker*
Vatten*
Pressa vitlök. Smält en klick smör* med en skvätt olivolja* i en kastrull på medelvärme. Fräs hälften av vitlöken i 1-2 min. Tillsätt ris, vatten* (se ingredienslistan) och salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers] och låt koka upp. Sänk värmen till låg och låt sjuda i 12 min tills riset är klart. Ta av från värmen, sätt på ett lock och ställ åt sidan i 10 min, eller tills servering.
Skala och riv ingefära fint. Dela lime i klyftor. Blanda ingefära, sojasås, socker*, sesamfrön resterande vitlök och en generös skvätt limejuice till en marinad.
Strimla spetskål tunt. Riv morot. Skiva salladslök tunt. Grovhacka jordnötter.
Skär köttet i ca 2 cm breda strimlor. Hetta upp en skvätt olivolja* på hög värme i en stekpanna. När oljan är varm, bryn köttet i 30 s - 1 min. Tillsätt marinaden och stek i 3-4 min under konstant omrörning. VIKTIGT: Kotlettstrimlorna är färdiglagade när köttet är vitt och utan inslag av rosa.
Tillsätt spetskål och morotsriv till stekpannan, rör om väl och stek i 3-4 min.
Fördela vitlöksris, sticky pork och grönsaker mellan era tallrikar. Toppa med salladslök, korianderblad och jordnötter. Servera med limeklyftor vid sidan av.