Idag bjuder vi på en ljuvlig vegetarisk bowl med massor av smak! Kikärter och zucchini rostas i ugnen och får sen sällskap av aromatiskt mandelris, spenat och körsbärstomater. Servera härligheten i stora skålar och toppa med yoghurtdressing, persilja och mandlar. Perfekt till lunch, eller till en lätt middag.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Vitlöksklyfta
150 g
Basmatiris
4 g
Saha-Ras
40 g
Mandlar
(InnehållerNötter)1 paket
Kikärtor
75 g
Yoghurt
(InnehållerMjölk)125 g
Körsbärstomater
½ st
Zucchini
60 g
Spenat
(Kan innehållaSelleri)½ st
Ekologisk citron
1 portionspåse
Bladpersilja
2 g
Ay Cajun-ba
(InnehållerSulfiter)25 g
Majonnäs
(InnehållerSenap, Ägg)1 st
Tomat
3 dl
Vatten (steg 2)
efter behov
Smör (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 2)
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Grovhacka mandlar. Finhacka eller pressa vitlök.
Hetta upp en klick smör* och en skvätt olivolja* i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs vitlök, Saha-Ras och hälften av mandlarna i 1-2 min. Tillsätt vatten* [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Grovhacka zucchini [1/2 st, 2P]. Skölj kikärtor. Placera zucchini och kikärtor på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja*, salt* och peppar*, och baka i ugnen i 10-15 min.
Finhacka persilja. Dela citron [1/2 st, 2P] i klyftor. Halvera körsbärstomater. Skär tomat i 2 cm stora bitar. Skölj spenat. Blanda yoghurt, majonnäs, Ay Cajun-ba [1/2 paket, 2P], hälften av persilja, en skvätt citronjuice och krydda med salt* och peppar*.
När allt är färdiglagat, tillsätt ris, spenat, körsbärstomater och tomat till plåten. Blanda väl med en stekspade tills spenaten har mjuknat. Krydda din sallad med en skvätt citronjuice, salt* och peppar*.
Lägg upp sallad in djupa skålar. Toppa med persilja och resterande mandlar. Servera med en klick yoghurtdressing och resterande citronklyftor.