Varm kikärtssallad
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varm kikärtssallad

Varm kikärtssallad

med aromatiskt mandelris och cajunkryddad yoghurtdressing

Idag bjuder vi på en ljuvlig vegetarisk bowl med massor av smak! Kikärter och zucchini rostas i ugnen och får sen sällskap av aromatiskt mandelris, spenat och körsbärstomater. Servera härligheten i stora skålar och toppa med yoghurtdressing, persilja och mandlar. Perfekt till lunch, eller till en lätt middag.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Nötter
Mjölk
Sulfiter
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Vitlöksklyfta

150

Basmatiris

4

Saha-Ras

40

Mandlar

(Innehåller Nötter)

1

Kikärtor

75

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

125

Körsbärstomater

½

Zucchini

60

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

½

Ekologisk citron

1

Bladpersilja

2

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

25

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

1

Tomat

Ingår inte i din leverans

3

Vatten (steg 2)

Smör (steg 2)

¼

Salt (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)707 kcal
Energi (kJ)2959 kJ
Fett28.64 g
varav mättat4.7 g
Kolhydrater83.13 g
varav socker8.6 g
Protein22.35 g
Salt1.5 g

Köksredskap

Bakplåt
Kastrull

Instruktioner

Förbered mandlar & vitlök
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Grovhacka mandlar. Finhacka eller pressa vitlök.

Koka mandelris
2

Hetta upp en klick smör* och en skvätt olivolja* i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs vitlök, Saha-Ras och hälften av mandlarna i 1-2 min. Tillsätt vatten* [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Baka grönsaker
3

Grovhacka zucchini [1/2 st, 2P]. Skölj kikärtor. Placera zucchini och kikärtor på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja*, salt* och peppar*, och baka i ugnen i 10-15 min.

Förbered yoghurtdressing
4

Finhacka persilja. Dela citron [1/2 st, 2P] i klyftor. Halvera körsbärstomater. Skär tomat i 2 cm stora bitar. Skölj spenat. Blanda yoghurt, majonnäs, Ay Cajun-ba [1/2 paket, 2P], hälften av persilja, en skvätt citronjuice och krydda med salt* och peppar*.

Blanda sallad
5

När allt är färdiglagat, tillsätt ris, spenat, körsbärstomater och tomat till plåten. Blanda väl med en stekspade tills spenaten har mjuknat. Krydda din sallad med en skvätt citronjuice, salt* och peppar*.

Servera
6

Lägg upp sallad in djupa skålar. Toppa med persilja och resterande mandlar. Servera med en klick yoghurtdressing och resterande citronklyftor.