Skip to main content
Veganska nuggets med röd thaicurry

Veganska nuggets med röd thaicurry

med syrlig mangosallad och asiatisk majonnäs

Ta en snabbtur till Thailand med våra veganska nuggets! Vi vänder dem i vår egen röda currypasta med massor av smaker och rostar dem krispiga i ugnen. Som tillbehör bjuder vi på en saftig mangosallad med sötma och syra som ger bra balans till hela rätten. Servera med ris, asiatisk majonnäs och sesamfrön. Bara att njuta!

Taggar:
Mjölkfri
Mer grönt
Allergener:
Gluten
Avoine
Hvede
Gerste
Sesamzaad
Soja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Långkornigt vitt ris

200 g

Veganska Nuggets

½ st

Mango

1 st

Gurka

1 g

Chiliflakes

1 st

Lime

1 st

Salladslök

10 g

Sesamfrön

10 g

Ingefärspasta

15 g

Röd currypasta

25 g

Vegansk asiatisk majonnäs

1 st

Pak choi

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

½ msk

Olja till marinad

Näringsvärden

Energi (kJ)3068 kJ
Energi (kcal)733 kcal
Fett23.4 g
varav mättat2.6 g
Kolhydrater105.4 g
varav socker14.8 g
Kostfiber11.3 g
Protein21.2 g
Salt4 g
Potassium230 mg
Calcium54 mg
Iron0.6 mg

Instruktioner

1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min. 

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min. 

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte! 

2

Blanda nuggets med olivolja och röd currypasta i en stor skål.

Skär pak choi i kvartar. 

Lägg nuggets och pak choi på en plåt med bakplåtspapper. 

Krydda pak choi med en nypa salt och en skvätt olivolja. 

Ugnsbaka i 12 min, eller tills nuggets är krispiga och gyllene och pak choi är mjuk.

3

Under tiden, grovhacka gurka. 

Halvera lime. 

4

Skala och skär mango i två delar längs med kärnan i mitten. Tärna i 1 cm stora bitar.

5

Blanda mango, ingefärspasta, gurka, en skvätt limesaft, chiliflakes och en nypa salt i en stor skål. 

Skär salladslök i tunna skivor.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

6

Lägg upp ris, mangosallad och pak choi i djupa tallrikar. 

Toppa med nuggets och ringla över asiatisk majonnäs. 

Strö över sesamfrön och salladslök.