Ta en snabbtur till Thailand med våra veganska nuggets! Vi vänder dem i vår egen röda currypasta med massor av smaker och rostar dem krispiga i ugnen. Som tillbehör bjuder vi på en saftig mangosallad med sötma och syra som ger bra balans till hela rätten. Servera med ris, asiatisk majonnäs och sesamfrön. Bara att njuta!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Långkornigt vitt ris
200 g
Veganska Nuggets
½ st
Mango
1 st
Gurka
1 g
Chiliflakes
1 st
Lime
1 st
Salladslök
10 g
Sesamfrön
10 g
Ingefärspasta
15 g
Röd currypasta
25 g
Vegansk asiatisk majonnäs
1 st
Pak choi
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
½ msk
Olja till marinad
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Blanda nuggets med olivolja och röd currypasta i en stor skål.
Skär pak choi i kvartar.
Lägg nuggets och pak choi på en plåt med bakplåtspapper.
Krydda pak choi med en nypa salt och en skvätt olivolja.
Ugnsbaka i 12 min, eller tills nuggets är krispiga och gyllene och pak choi är mjuk.
Under tiden, grovhacka gurka.
Halvera lime.
Skala och skär mango i två delar längs med kärnan i mitten. Tärna i 1 cm stora bitar.
Blanda mango, ingefärspasta, gurka, en skvätt limesaft, chiliflakes och en nypa salt i en stor skål.
Skär salladslök i tunna skivor.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Lägg upp ris, mangosallad och pak choi i djupa tallrikar.
Toppa med nuggets och ringla över asiatisk majonnäs.
Strö över sesamfrön och salladslök.