topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spröd BBQ-kyckling

Spröd BBQ-kyckling

med färsk rädis-slaw och regnbågspommes

Ikväll frestar vi med en underbar kombination som hela familjen kommer att älska. Rena smaker av perfekt stekt pankopanerad kyckling, som har fått extra smak av BBQ-marinad. Ljuvliga regnbågspommes och en fräsch rädis-slaw med kål och citron, och en krämig vitlöksdressing.

Taggar:
Enkel
Lågkalori
Barnvänlig
Proteinrik
Allergener:
Sulfiter
Gluten
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
15 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

280

Kycklinginnerfilé, BBQ marinerad

4

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

50

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

75

Rödkål, förskuren

75

Rädisor

½

Citron

½

Vitlöksklyfta

300

Potatis

2

Morot

1

Rödbeta

Ingår inte i din leverans

¼

Salt (steg 2)

¼

Salt (steg 3)

1

Ägg (steg 3)

1

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)636 kcal
Energi (kJ)2661 kJ
Fett21.6 g
varav mättat5.7 g
Kolhydrater66.5 g
varav socker19.9 g
Protein43.1 g
Salt3.9 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Tillaga pommes
1

Värm ugnen på 240°C/220°C (varmluft).

Skär morot (oskalad) i 2 cm stavar. 

Skär potatis (oskalad) i klyftor.

Skala rödbeta och skär i 2 cm breda klyftor.

Placera rotfrukter på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, Ay Cajun-ba, salt och peppar. Rosta i ugnen i 25-35 min, eller tills mjuk. 

Förbered slaw
2

Under tiden, skär citron [½ st, 2P] i klyftor.

Blanda kål, salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] och en skvätt citronjuice i en medelstor skål, och ställ åt sidan.

Panera kyckling
3

Vispa ägg [1 st | 2 st] i en djup tallrik.

Blanda panko, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en annan djup tallrik.

Vänd kyckling i ägg och sen i pankomix. Pressa så kycklingen täcks med panering.

Stek kyckling
4

Hetta upp en stor stekpanna [2 stekpannor, 4P]på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek kyckling i 3-4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.

Lägg över till en tallrik med hushållspapper.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda rädis-slaw
5

Under tiden, skär rädisor i tunna skivor, och rör ner i skålen med kål. 

Finhacka eller pressa vitlök [½ st, 2P].

Blanda yoghurt, vitlök och en nypa salt i en liten skål.

Servera
6

Lägg upp regnbågspommes, rädis-slaw och kyckling på tallrikar.

Servera med vitlöksyoghurt.