Skip to main content
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spröd BBQ-kyckling

Spröd BBQ-kyckling

med färsk rädis-slaw och regnbågspommes

Ikväll frestar vi med en underbar kombination som hela familjen kommer att älska. Rena smaker av perfekt stekt pankopanerad kyckling, som har fått extra smak av BBQ-marinad. Ljuvliga regnbågspommes och en fräsch rädis-slaw med kål och citron, och en krämig vitlöksdressing.

Taggar:
Enkel
Under 650 kcal
Barnvänlig
Proteinrik
Allergener:
Schwefeldioxide und Sulfite
Gluten
Hvede
Milk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

280

Kycklinginnerfilé, BBQ-marinerad

4

Ay Cajun-ba

50

Pankoströbröd

1

Yoghurt

75

Rödkål, förskuren

75

Rädisor

½

Citron

½

Vitlöksklyfta

300

Potatis

2

Morot

1

Rödbeta

Ingår inte i din leverans

¼

Salt (steg 2)

¼

Salt (steg 3)

1

Ägg (steg 3)

1

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)636 kcal
Energi (kJ)2661 kJ
Fett21.6 g
varav mättat5.7 g
Kolhydrater66.5 g
varav socker19.9 g
Protein43.1 g
Salt3.9 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Tillaga pommes
1

Värm ugnen på 240°C/220°C (varmluft).

Skär morot (oskalad) i 2 cm stavar. 

Skär potatis (oskalad) i klyftor.

Skala rödbeta och skär i 2 cm breda klyftor.

Placera rotfrukter på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, Ay Cajun-ba, salt och peppar. Rosta i ugnen i 25-35 min, eller tills mjuk. 

Förbered slaw
2

Under tiden, skär citron [½ st, 2P] i klyftor.

Blanda kål, salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] och en skvätt citronjuice i en medelstor skål, och ställ åt sidan.

Panera kyckling
3

Vispa ägg [1 st | 2 st] i en djup tallrik.

Blanda panko, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en annan djup tallrik.

Vänd kyckling i ägg och sen i pankomix. Pressa så kycklingen täcks med panering.

Stek kyckling
4

Hetta upp en stor stekpanna [2 stekpannor, 4P]på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek kyckling i 3-4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.

Lägg över till en tallrik med hushållspapper.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda rädis-slaw
5

Under tiden, skär rädisor i tunna skivor, och rör ner i skålen med kål. 

Finhacka eller pressa vitlök [½ st, 2P].

Blanda yoghurt, vitlök och en nypa salt i en liten skål.

Servera
6

Lägg upp regnbågspommes, rädis-slaw och kyckling på tallrikar.

Servera med vitlöksyoghurt.