
Ikväll frestar vi med en underbar kombination som hela familjen kommer att älska. Rena smaker av perfekt stekt pankopanerad kyckling, som har fått extra smak av BBQ-marinad. Ljuvliga regnbågspommes och en fräsch rädis-slaw med kål och citron, och en krämig vitlöksdressing.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
280
Kycklinginnerfilé, BBQ-marinerad
4
Ay Cajun-ba
(Innehåller: Sulfiter)
50
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
1
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
75
Rödkål, förskuren
75
Rädisor
½
Citrusfrukt
½
Vitlöksklyfta
300
Potatis
2
Morot
1
Rödbeta
¼
Salt (steg 2)
¼
Salt (steg 3)
1
Ägg (steg 3)
1
Olivolja (steg 4)

Värm ugnen på 240°C/220°C (varmluft).
Skär morot (oskalad) i 2 cm stavar.
Skär potatis (oskalad) i klyftor.
Skala rödbeta och skär i 2 cm breda klyftor.
Placera rotfrukter på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, Ay Cajun-ba, salt och peppar. Rosta i ugnen i 25-35 min, eller tills mjuk.

Under tiden, skär citron [½ st, 2P] i klyftor.
Blanda kål, salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] och en skvätt citronjuice i en medelstor skål, och ställ åt sidan.

Vispa ägg [1 st | 2 st] i en djup tallrik.
Blanda panko, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en annan djup tallrik.
Vänd kyckling i ägg och sen i pankomix. Pressa så kycklingen täcks med panering.

Hetta upp en stor stekpanna [2 stekpannor, 4P]på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek kyckling i 3-4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.
Lägg över till en tallrik med hushållspapper.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Under tiden, skär rädisor i tunna skivor, och rör ner i skålen med kål.
Finhacka eller pressa vitlök [½ st, 2P].
Blanda yoghurt, vitlök och en nypa salt i en liten skål.

Lägg upp regnbågspommes, rädis-slaw och kyckling på tallrikar.
Servera med vitlöksyoghurt.