Skip to main content
Spanskinspirerad panerad halloumi-bowl
Spanskinspirerad panerad halloumi-bowl

Spanskinspirerad panerad halloumi-bowl

med persiljeris och bravassås

I kväll hämtar vi inspiration från det spanska köket och panerar halloumi som vi sedan steker gyllene. Vi gör också en god bravassås och serverar halloumin med persiljeris, aioli och sallad med gurka, paprika och rucola. Nu är det bara att hugga in!

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Mjölk
Gluten
Vete
Ägg
Senap

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Bladpersilja

200 g

Halloumi

(Innehåller: Mjölk)

150 g

Basmatiris

50 g

Pankoströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

4 g

Rökt paprikapulver

40 g

Aioli

(Innehåller: Ägg, Senap)

70 g

Tomatpuré

40 g

Rucola

1 st

Gurka

1 st

Citrusfrukt

1 st

Basilika

½ g

Chiliflakes

4 g

Vitlöksflörter

1 st

Paprika

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

½ msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

1 msk

Smör till sås

¼ tsk

Socker till sås

1 st

Ägg till panering

1 msk

Mjöl till panering

1 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till grillost

Näringsvärden

Energi (kJ)4600 kJ
Energi (kcal)1099 kcal
Fett59.2 g
varav mättat25.2 g
Kolhydrater105 g
varav socker16.9 g
Kostfiber8.3 g
Protein38.2 g
Kolesterol0.1 mg
Salt6.1 g
Potassium496.2 mg
Calcium28.5 mg
Iron1.2 mg

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.

Blanda sallad
2

Under tiden, skölj rucola.

FInhacka basilika.

Skär paprika i 1 cm tunna strimlor.

Skär gurka i tunna halvmånar.

Halvera citrusfrukt.

Blanda gurka, rucola, paprika, basilika, en skvätt citrusfruktsaft, olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål.

Laga bravassås
3

Smält smör i en medelstor kastrull på medelvärme.

Tillsätt Vitlöksflörter, rökt paprikapulver, chiliflakes, socker och tomatpuré och sjud i 1–2 min, eller tills väldoftande.

Ta av från värme och ställ åt sidan.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Stek halloumi
4

Skär halloumi i 2 cm stora bitar.

Vispa ägg i en djup tallrik.

Blanda panko och en generös nypa peppar i en ny djup tallrik.

Lägg vetemjöl i en tredje djup tallrik.

Vänd halloumi först i mjöl, sen i ägg och sist i panko.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan. Stek halloumi i 2–3 min per sida, eller tills gyllene.

Lägg över på en tallrik med hushållspapper och krydda med salt

Tillsätt persilja
5

Under tiden, finhacka persilja.

Rör ner persilja i det färdiga riset precis innan servering.

Servera
6

Lägg upp ris och sallad i djupa tallrikar.

Toppa med halloumi och bravassås och ringla över aioli.