
Med bara 9 ingredienser till hands skapar du barnvänlig magi i köket ikväll. Hör här - krispiga hemmagjorda pommes, frasigt panerad kyckling med bbq-marinad och fräsch kålsallad. Givetvis serverad med en mild aioli till. Enkelt, men banne mig så gott!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
75 ml
Gräddfil
(Innehåller: Mjölk)
300 g
Kycklinginnerfilé, BBQ-marinerad
500 g
Potatis
50 g
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
75 g
Strimlad salladsmix
40 g
Aioli
(Innehåller: Ägg, Senap)
1 st
Äpple
20 g
Tranbär
(Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter, Jordnötter)
20 g
Pumpakärnor
(Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter, Jordnötter, Spelt, Råg, Vete, Kamut, Korn, Havre, Gluten)
1 st
Ägg (steg 2)
1 msk
Olivolja (steg 3)

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär oskalad potatis i 1/2 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja*, salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene.

Ta fram två djupa tallrikar. Blanda panko och en nypa salt* och peppar* i den första. Vispa ägg* [1 st | 2 st] med en gaffel i den andra. Vänd kyckling först i ägg, och sen i panko. Pressa paneringen lätt mot köttet så att det fastnar och får ett jämnt lager. VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja* så det täcker pannan. Stek kyckling i 3-4 min på varje sida, eller tills genomstekt. Lägg över på en tallrik med hushållspapper. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Skär äpple i tunna skivor. Blanda äpple, salladsmix [1/2 påse, 2P], en skvätt olivolja*, en nypa salt*, gräddfil [1 msk | 2 msk], tranbär och pumpafrön i en salladsskål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja*.

Blanda aioli med resterande gräddfil [1/2 paket, 2P] i en skål. Smaksätt med en nypa salt* och peppar*.

Lägg upp pommes, krispig BBQ-kyckling och kålsallad på tallrikar. Servera med aiolidressing.