
Inspirerade av Japan utvecklade vi dessa fantastiska blandfärstacos. Vi steker blandfärs med vitlök och ingefära, för att locka fram den den asiatiska smaken. Vi bygger tacos med asiatisk majonnäs, den ljuvliga färsen, kålsallad och en nypa chili.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1 st
Vitlöksklyfta
250 g
Blandfärs
1 st
Chili
50 g
Asiatisk majonnäs
(Innehåller: Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)
37.5 g
Asiatisk woksås
(Innehåller: Sesam, Soja, Gluten, Vete, Sulfiter)
8 st
Minitortillas
(Innehåller: Gluten, Vete)
150 g
Strimlad salladsmix
(Kan innehålla spår av: Selleri)
1 st
Lök
1 st
Ingefära
1 st
Morot
1 st
Citrusfrukt
1 msk
Olivolja (steg 3)
1 msk
Olivolja (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 3)

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft (om du inte har en mikrovågsugn). Riv ingefära (oskalad) och vitlök fint. Finhacka rödlök. Skär lime i klyftor. Skiva chili tunt. Riv oskalad morot.

Hetta upp olivolja [1 msk | 2msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt blandfärs, rödlök och en nypa salt. Stek under omrörning i 5-6 min, eller tills brynt. VIKTIGT: Köttet är färdiglagad när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

Blanda salladsmix, morot, en skvätt limejuice, olivolja [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en skål.

Tillsätt vitlök och ingefära till stekpannan, och stek i 1 min. Tillsätt asiatisk woksås [1/2 paket, 2P] och blanda väl. Krydda generöst med peppar.

Värm tortillas i 30-60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4-5 min.

Ställ fram alla ingredienser på bordet. Bre asiatisk majonnäs på tortillas. Toppa med sallad, köttfärs och chili. Servera med resterande limeklyftor.