
En krämig pastasås med soltorkade tomater värmer både kropp och själ. I vårt recept får den smak av lök och vår egen kryddblandning Medelhavets pärla. Vi serverar pasta och sås med gyllenstekt kyckling på toppen, och en krispig sallad med äpple vid sidan om. Blunda och njut!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
300 g
Kycklinginnerfilé, BBQ-marinerad
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller: Mjölk)
75 ml
Gräddfil
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Lök
50 g
Soltorkade tomater
4 g
Buljong
4 g
Medelhavets Pärla
180 g
Conchiglie
(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Senap, Soja)
150 g
Kålmix
1 st
Äpple
½ st
Morot, Julienne
½ dl
Sparat pastavatten
½ msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till kött
¼ tsk
Salt till sås
½ msk
Olja till sallad

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka pasta i 12–13 min, eller tills ”al dente”.
Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp. Ställ åt sidan.
Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.
TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.
TIPS: ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt kyckling och krydda med salt.
Stek i 3–4 min per sida, eller tills brynt och genomstekt.
Lägg över på en tallrik, täck med folie och ställ åt sidan.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Under tiden, skär soltorkade tomater och lök i tunna skivor.

Hetta upp stekpannan (utan att torka ur den) på medelvärme och stek lök och soltorkade tomater i 2–3 min, eller tills mjukt.
Tillsätt matlagningsgrädde, gräddfil, buljong, Medelhavets pärla, pastavatten, salt och en nypa peppar och sjud i 1–2 min, eller tills genomvarmt.
Vänd ner pasta i såsen när den är klar.
TIPS: Tillsätt en skvätt pastavatten om såsen verkar för tjock.

Under tiden, halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.
Blanda kålmix, äpple, morot, olivolja och en nypa salt och peppar i en stor skål.

Lägg upp pasta och sås i djupa tallrikar.
Toppa med kyckling.
Servera med äppel- och kålsallad vid sidan av.