
Fyll köket med Italiens ljuvaste dofter! I kvällens premiumrecept fyller vi kyckling med krämig ricotta, lindar med prosciutto och ugnsbakar hela härligheten – och så ugnsrostar vi grönsaker samtidigt, för enkelhetens skull. Till sist kokar vi färsk pasta och rör ihop en snabb, smarrig pesto med pistagenötter. Blunda och dröm dig bort till Medelhavet!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
300 g
Kycklingbröstfilé
50 g
Prosciutto
10 g
Pinjenötter
(Kan innehålla spår av: Gluten, Nötter, Sesam, Havre, Spelt, Jordnötter, Råg, Korn, Vete)
100 g
Ricotta
(Innehåller: Mjölk)
250 g
Tagliatelle, färsk
(Innehåller: Gluten, Vete, Ägg Kan innehålla spår av: Nötter, Mjölk, Soja, Blötdjur, Fisk, Kräftdjur, Senap, valnötter)
30 g
Pistagenötter
(Innehåller: Nötter, pistagenötter Kan innehålla spår av: Gluten, Sesam, Havre, Spelt, Jordnötter, Råg, Korn, Vete)
40 g
Finriven ost
(Innehåller: Mjölk, Ägg)
1 st
Citrusfrukt
2 st
Basilika
1 st
Zucchini
40 g
Rucola
125 g
Körsbärstomater
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Bladpersilja
¼ tsk
Salt till grönsaker
¼ tsk
Salt till pesto
2 msk
Olja till pesto
½ dl
Sparat pastavatten
¼ tsk
Salt till kött

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Skär zucchini i tunna halvmånar.
Lägg körsbärstomater på ena sidan av en plåt med bakplåtspapper.
Lägg zucchini på den andra sidan.
Ringla olivolja över grönsakerna och krydda med salt och en nypa peppar.
TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.

Under tiden, blanda ricotta, hälften av den finrivna osten, pinjenötter och en nypa salt och peppar i en liten skål.
Skär försiktigt i varje kycklingbröst på längden, utan att skära helt igenom. Krydda med salt.
Fyll kycklingbrösten med ricottablandningen.
Linda varje kycklingbröst med prosciutto.
VIKTIGT: Tvätta händerna och redskapen noggrant efter att ha hanterat rå kyckling.

Lägg kyckling på en annan plåt med bakplåtspapper.
Ugnsbaka kyckling, zucchini och tomater i 17–19 min, eller tills kycklingen är genomstekt och grönsakerna brynta.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Under tiden, finhacka basilika, persilja och pistagenötter. Finhacka eller pressa vitlök.
Halvera citrusfrukt.
Blanda örter, pistagenötter, vitlök, resterande finriven ost, en skvätt citrusfruktsaft, olivolja, salt och en nypa peppar i en liten skål.
TIPS: Du kan också mixa peston med stavmixer.

Skölj rucola.
Koka pasta i 2–3 min, tills ”al dente”. Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp.
Häll av pasta och lägg tillbaka pastan i kastrullen.
Rör ner pistagepesto och det sparade pastavattnet.
Blanda pasta med rucola och zucchini precis innan servering.
TIPS: ”Al dente” betyder att pastan är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Lägg upp pasta i djupa tallrikar.
Toppa med kyckling och rostade tomater.

