Skip to main content
Kycklingbowl

Kycklingbowl

med ingefärsris och sesammajo

4.6
(7,4 tn)

Ge kyckling, grönsaker och ris en massa smak och kärlek med ingefära, stir-frysås, och ljuvligt god sesamdressing. Ett okomplicerat och allt annat än pretentiöst recept, men som utan tvekan är restaurangvärdigt. Följ den enkla steg-för-steg-guiden och komponera ihop en middag du sent kommer glömma.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Senap
Ägg
Sulfiter
Sesam

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

12.5

Sojasås

(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)

150

Basmatiris

1

Ingefära

1

Salladslök

2

Vitlöksklyfta

1

Lök

1

Paprika

1

Morot

50

Majonnäs

(Innehåller: Senap, Ägg)

10

Sesamfrön

75

Asiatisk woksås

(Innehåller: Vete, Soja, Gluten, Sulfiter, Sesam)

300

Strimlad kycklingbröstfilé

Ingår inte i din leverans

¼

Salt (steg 1)

Smör (steg 1)

3

Vatten (steg 1)

2

Vatten (steg 5)

Näringsvärden

Energi (kcal)769 kcal
Energi (kJ)3218 kJ
Fett26.6 g
varav mättat3.7 g
Kolhydrater84.8 g
varav socker22.7 g
Protein45.5 g
Salt3.5 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka ingefärsris
1

Riv ingefära. Hetta upp en generös klick smör* och en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelvärme. Fräs ingefära i 1-2 min. Tillsätt vatten* [3 dl | 6 dl] och koka upp. Tillsätt ris och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered råvaror
2

Skiva salladslök tunt. Finhacka eller pressa vitlök. Skiva rödlök tunt. Kärna ur och skär paprika i 2 cm stora bitar. Skär oskalad morot i tunna halvmånar. 

Stek kyckling
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling i 4-5 min tills genomstekt. Krydda med en nypa salt*och peppar* och lägg över på en tallrik. Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan. Fräs rödlök, morot och paprika i 3-4 min. Tillsätt vitlök och fräs i 1 min. VIKTIGT: 1) Tvätta händerna och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda dressing
4

Blanda majonnäs, sojasås [1/2 paket, 2P] och sesamfrön i en skål.

Tillsätt kyckling
5

Tillsätt kyckling, woksås och vatten* [2 msk | 4 msk] när grönsakerna har blivit mjuka. Rör om och låt värmas upp. Smaka av med en nypa salt* och peppar*. Ta av stekpannan från värmen.

Servera
6

Fördela ingefärsris, kyckling och grönsaker mellan era skålar. Ringla över sesamdressing och garnera med salladslök.