
Ge kyckling, grönsaker och ris en massa smak och kärlek med ingefära, stir-frysås, och ljuvligt god sesamdressing. Ett okomplicerat och allt annat än pretentiöst recept, men som utan tvekan är restaurangvärdigt. Följ den enkla steg-för-steg-guiden och komponera ihop en middag du sent kommer glömma.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
12.5
Sojasås
(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)
150
Basmatiris
1
Ingefära
1
Salladslök
2
Vitlöksklyfta
1
Lök
1
Paprika
1
Morot
50
Majonnäs
(Innehåller: Senap, Ägg)
10
Sesamfrön
75
Asiatisk woksås
(Innehåller: Vete, Soja, Gluten, Sulfiter, Sesam)
300
Strimlad kycklingbröstfilé
¼
Salt (steg 1)
Smör (steg 1)
3
Vatten (steg 1)
2
Vatten (steg 5)

Riv ingefära. Hetta upp en generös klick smör* och en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelvärme. Fräs ingefära i 1-2 min. Tillsätt vatten* [3 dl | 6 dl] och koka upp. Tillsätt ris och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Skiva salladslök tunt. Finhacka eller pressa vitlök. Skiva rödlök tunt. Kärna ur och skär paprika i 2 cm stora bitar. Skär oskalad morot i tunna halvmånar.

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling i 4-5 min tills genomstekt. Krydda med en nypa salt*och peppar* och lägg över på en tallrik. Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan. Fräs rödlök, morot och paprika i 3-4 min. Tillsätt vitlök och fräs i 1 min. VIKTIGT: 1) Tvätta händerna och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda majonnäs, sojasås [1/2 paket, 2P] och sesamfrön i en skål.

Tillsätt kyckling, woksås och vatten* [2 msk | 4 msk] när grönsakerna har blivit mjuka. Rör om och låt värmas upp. Smaka av med en nypa salt* och peppar*. Ta av stekpannan från värmen.

Fördela ingefärsris, kyckling och grönsaker mellan era skålar. Ringla över sesamdressing och garnera med salladslök.