Ge kyckling, grönsaker och ris en massa smak och kärlek med ingefära, stir-frysås, och ljuvligt god sesamdressing. Ett okomplicerat och allt annat än pretentiöst recept, men som utan tvekan är restaurangvärdigt. Följ den enkla steg-för-steg-guiden och komponera ihop en middag du sent kommer glömma.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Röd paprika
1
Morot
50
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
280
Kycklinginnerfilé
12.5
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
100
Basmatiris
75
Asiatisk woksås
(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)
1
Salladslök
10
Sesamfrön
1
Rödlök
2
Vitlöksklyfta
1
Ingefära
Smör
3
Vatten
Riv ingefära. Hetta upp en klick smör* och en skvätt olivolja* i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs ingefära i 1-2 min. Tillsätt basmatiris, vatten* (se ingredienslistan) och en nypa salt*. Koka upp. Sänk till låg värme och låt sjuda under lock i 10 min. Ta av kastrullen från plattan och låt stå under lock i 10 min, eller tills vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Skiva salladslök tunt. Finhacka eller pressa vitlök. Skiva rödlök tunt. Kärna ur och skär paprika i 2 cm stora bitar. Skär oskalad morot i tunna halvmånar. Skär kyckling i 2 cm stora bitar på en separat skärbräda.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling i 4-5 min tills genomstekt. Krydda med en nypa salt*och peppar* och för över den på en tallrik. Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan. Fräs rödlök, morot och paprika i 3-4 min tills de börjar bli mjuka. Tillsätt vitlök och fräs i 1 min. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.
Blanda majonnäs, sojasås [1/2 paket, 2 pers] och sesamfrön i en skål.
Tillsätt kycklingbitarna, woksås och vatten* [2 msk, 2 pers | 4 msk, 4 pers] när grönsakerna har blivit mjuka. Rör om och låt värmas upp. Smaka av med en nypa salt* och peppar*. Ta av stekpannan från värmen.
Fördela ingefärsris, kyckling och grönsaker mellan era skålar. Ringla över sesamdressing och garnera med salladslök.