topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krispig pankoblomkål

Krispig pankoblomkål

med vitlöksris och wokade grönsaker

Tillhör du dem som tycker det är barnsligt gott med panerad mat kommer denna frasiga panerade blomkål att göra dig lycklig. Ihop med aromatiskt vitlöksris och något så spännande som beroendeframkallande bang bang-sås - en sötstark majobaserad sås kryddad med chili som kickar gott i gommen - har du en asiatisk kulinarisk upplevelse framför dig.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

150

Jasminris

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

10

Sesamfrön

40

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

250

Blomkål

1

Chili flakes

25

Ketchup

50

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

2

Vitlöksklyfta

60

Spenat

1

Morot

2

Salladslök

Gurka

1

Gurka, piccolo

25

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

Ingår inte i din leverans

3

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)606 kcal
Energi (kJ)2536 kJ
Fett24.42 g
varav mättat2.1 g
Kolhydrater84.93 g
varav socker4.2 g
Protein11.01 g
Salt2.7 g

Instruktioner

Rosta blomkål
1

Sätt ugnen på 220° C/200° C varmluft. Skär blomkål i små buketter och lägg dem i en skål. Blanda aioli, en nypa chili flakes (starkt!) och hälften av ketchupen till en dressing. Blanda blomkålen ordentligt med dressingen, en skvätt olivolja* och en nypa salt*. Häll sedan över panko och blanda tills blomkålen är täckt. Sprid ut blomkålen och kvarvarande panko på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills blomkålen är mjuk.

Koka vitlöksris
2

Pressa eller finhacka vitlök. Smält en klick smör* tillsammans med en skvätt olivolja* i en medelstor kastrull. Fräs vitlök i 1-2 min. Tillsätt jasminris, vatten* (se ingredienslistan) och en nypa salt* och koka upp. Sänk till låg värme och sätt på ett lock. Låt sjuda i ca 12 min. Ta av från värmen och låt stå under lock i 10 min tills vattnet absorberats eller riset är mjukt.

Förbered grönsaker
3

Grovhacka spenat. Skär morot (oskalad) i tunna halvmånar. Skiva salladslök tunt - håll de vita och gröna delarna separat. Skiva gurka tunt.

Blanda bang bang-majo
4

Blanda sesamfrön, sojasås, majonnäs, en generös nypa chili flakes (starkt!) och resterande ketchup i en skål.

Woka grönsaker
5

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme när det återstår ca 5 min av risets tillagningstid. Woka morotsbitarna under omrörning i 3-4 min. Tillsätt spenat och de vita salladslöksbitarna och woka under omrörning tills spenaten sloknat, 1-2 min.

Servera
6

Fördela vitlöksris och wokade grönsaker mellan era tallrikar. Toppa med krispig pankoblomkål och gurkskivor. Ringla över sesamdressing och garnera med den gröna salladslöken.