
I kväll hämtar vi inspiration från det spanska köket och panerar halloumi som vi sedan steker gyllene. Vi gör också en god bravassås och serverar halloumin med persiljeris, aioli och sallad med gurka, paprika och rucola. Nu är det bara att hugga in!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1 st
Bladpersilja
200 g
Halloumi
(Innehåller: Mjölk)
150 g
Basmatiris
50 g
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
4 g
Rökt paprikapulver
40 g
Aioli
(Innehåller: Ägg, Senap)
70 g
Tomatpuré
40 g
Rucola
1 st
Gurka
1 st
Citrusfrukt
1 st
Basilika
½ g
Chiliflakes
4 g
Vitlöksflörter
1 st
Paprika
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
½ msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad
1 msk
Smör till sås
¼ tsk
Socker till sås
1 st
Ägg till panering
1 msk
Mjöl till panering
1 msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till grillost

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.

Under tiden, skölj rucola.
FInhacka basilika.
Skär paprika i 1 cm tunna strimlor.
Skär gurka i tunna halvmånar.
Halvera citrusfrukt.
Blanda gurka, rucola, paprika, basilika, en skvätt citrusfruktsaft, olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål.

Smält smör i en medelstor kastrull på medelvärme.
Tillsätt Vitlöksflörter, rökt paprikapulver, chiliflakes, socker och tomatpuré och sjud i 1–2 min, eller tills väldoftande.
Ta av från värme och ställ åt sidan.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Skär halloumi i 2 cm stora bitar.
Vispa ägg i en djup tallrik.
Blanda panko och en generös nypa peppar i en ny djup tallrik.
Lägg vetemjöl i en tredje djup tallrik.
Vänd halloumi först i mjöl, sen i ägg och sist i panko.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan. Stek halloumi i 2–3 min per sida, eller tills gyllene.
Lägg över på en tallrik med hushållspapper och krydda med salt

Under tiden, finhacka persilja.
Rör ner persilja i det färdiga riset precis innan servering.

Lägg upp ris och sallad i djupa tallrikar.
Toppa med halloumi och bravassås och ringla över aioli.