Skip to main content
Snabba vietnamesiska udonnudlar och fläskfärs
Snabba vietnamesiska udonnudlar och fläskfärs

Snabba vietnamesiska udonnudlar och fläskfärs

med gurk- och myntasallad

I kväll lagar vi ett supersnabbt och riktigt gott recept. Vi kokar udonnudlar och steker fläskfärs smaksatt med sweet chilisås. Till detta gör vi en fräsch sallad med gurka, mynta, koriander och morot. Vips och så är middagen klar!

Taggar:
Supersnabb
Snabb
Mjölkfri
Allergener:
Senap
Ägg
Vete
Soja
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Fläskfärs

10 g

Ingefärspasta

½ st

Citrongräs

5 g

Ginger Ninja

(Innehåller: Senap, Ägg)

80 g

Sweet chilisås

50 ml

Sojasås

(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)

150 g

Udonnudlar, torkade

(Innehåller: Vete, Gluten)

1 st

Morot, Julienne

1 st

Mynta & koriander

1 st

Lime

1 st

Gurka

75 g

Förskuren spetskål

½ st

Röd chili

Ingår inte i din leverans

1 dl

Sparat nudelvatten

½ msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till sallad

1 msk

Olja till sallad

Näringsvärden

Energi (kJ)3575 kJ
Energi (kcal)855 kcal
Fett40.8 g
varav mättat13.5 g
Kolhydrater95.6 g
varav socker30.6 g
Kostfiber7.7 g
Protein32.7 g
Salt6.7 g
Potassium18 mg
Calcium15.1 mg
Iron0.5 mg

Instruktioner

Koka nudlar
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka nudlar i 4–6 min, eller tills mjuka.

Precis innan nudlarna är färdiga, skopa upp kokvatten i en kopp.

Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten.

TIPS: Vattnet ska vara lika salt som havsvatten.

Stek färs
2

Under tiden, riv citrongräs fint.

Halvera, kärna ur och skär chili i tunna skivor.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt färs, krydda med Ginger Ninja och stek i 4–5 min, eller tills brynt.

Grovhacka gurka. Plocka mynta- och korianderblad. Halvera lime. 

Blanda gurka, morot, mynta, koriander, salt, olivolja och en skvätt limesaft i en stor skål. Ställ åt sidan.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

Tillsätt sås
3

Tillsätt spetskål, chili, citrongräs och ingefärspasta till färsen. Stek i 30 sek, eller tills väldoftande.

Sänk till medelvärme och rör ner sojasås, sweet chilisås och sparat nudelvatten.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Servera
4

Lägg upp nudlar och sallad i djupa tallrikar.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image