Skip to main content
Snabb karibiskinspirerad kolja
Snabb karibiskinspirerad kolja

Snabb karibiskinspirerad kolja

med kokosris och majsslaw

Vi hämtar inspiration från de tropiska influenserna i det karibiska köket och lagar en snabb och enkel fiskrätt med massor av smak! Pannstekt, kryddad kolja serveras med aromatiskt kokosris och en citrusfruktdoftande majsslaw med spetskål och äpple.

Taggar:
Supersnabb
Snabb
Allergener:
Fisk
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Torsk

(Innehåller: Fisk)

4 g

Panamat

150 g

Basmatiris

1 st

Majs

50 g

Majonnäs

(Innehåller: Senap, Ägg)

1 st

Citrusfrukt

150 g

Förskuren spetskål

1 st

Äpple

15 g

Riven kokos

(Kan innehålla spår av: Korn, Sesam, Råg, Jordnötter, Vete, Gluten, Nötter, Spelt, Havre)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Smör till ris

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

¼ tsk

Salt till sallad

1 msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till fisk

Näringsvärden

Energi (kJ)3551 kJ
Energi (kcal)849 kcal
Fett38.8 g
varav mättat11.7 g
Kolhydrater89.5 g
varav socker17.7 g
Protein33.7 g
Salt3.6 g

Instruktioner

Koka ris
1

Hetta upp smör i en medelstor kastrull på medelhög värme. 

Fräs riven kokos i 1 min, eller tills väldoftande. 

Tillsätt vatten och koka upp. Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min. 

Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min. 

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Blanda sallad
2

Under tiden, häll av majs.

Halvera citrusfrukt.

Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.

Blanda spetskål, äpple, majs, salt, en skvätt citrusfruktsaft och olivolja i en stor skål. Ställ åt sidan.

Stek fisk
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. 

Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt och Panamat.

Stek fisk i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. 

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Servera
4

Lägg upp ris, sallad och fisk på tallrikar.

Servera med en klick majonnäs.