Vi hämtar inspiration från de tropiska influenserna i det karibiska köket och lagar en snabb och enkel fiskrätt med massor av smak! Pannstekt, kryddad kolja serveras med aromatiskt kokosris och en citrusfruktdoftande majsslaw med spetskål och äpple.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250 g
Torsk
(Innehåller: Fisk)
4 g
Panamat
150 g
Basmatiris
1 st
Majs
50 g
Majonnäs
(Innehåller: Senap, Ägg)
1 st
Citrusfrukt
150 g
Förskuren spetskål
1 st
Äpple
15 g
Riven kokos
(Kan innehålla spår av: Korn, Sesam, Råg, Jordnötter, Vete, Gluten, Nötter, Spelt, Havre)
1 msk
Smör till ris
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
¼ tsk
Salt till sallad
1 msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till fisk
Hetta upp smör i en medelstor kastrull på medelhög värme.
Fräs riven kokos i 1 min, eller tills väldoftande.
Tillsätt vatten och koka upp. Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Under tiden, häll av majs.
Halvera citrusfrukt.
Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.
Blanda spetskål, äpple, majs, salt, en skvätt citrusfruktsaft och olivolja i en stor skål. Ställ åt sidan.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt och Panamat.
Stek fisk i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.
Lägg upp ris, sallad och fisk på tallrikar.
Servera med en klick majonnäs.