
Shepherd's pie är en riktig klassiker i det engelska köket – en rustik och värmande rätt med välbekanta ingredienser. Vi lagar en köttfärssås med rödvinssås, tomatpuré, kycklingbuljong och medelhavskryddor och toppar den med ett krämigt potatismos med ost i en ugnsform. Medan pajen gräddas förbereder vi en fräsch grönsallad med morot och dragon.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
225 g
Nötfärs
500 g
Potatis
4 g
Medelhavets Pärla
8 g
Vitlöksflörter
1 st
Lök
1 st
Morot
4 g
Kycklingbuljong
60 g
Rödvinssås
(Innehåller: Sulfiter)
½ burk
Tomatpuré
1 portionspåse
Dragon
20 g
Finriven ost
(Innehåller: Mjölk, Ägg)
60 g
Salladsmix
3 msk
Mjölk (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 2)
1 msk
Olivolja (steg 2)
1 msk
Ketchup (steg 3)
1 dl
Vatten (steg 3)
½ msk
Olivolja (steg 5)
¼ tsk
Salt (steg 5)





