Denna matiga supersallad är full av gottigheter, och vår skickliga kock Sophie har sannerligen slagit huvudet på spiken med gyllenstekta halloumistrimlor, mogna körsbärstomater och quinoa blandad med färsk persilja och salladslök. Toppa din halloumibowl med krämig citronsås och knapriga pumpakärnor och hugg in på denna smakrika och fräscha sommarsallad.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.
4 g
Gul paprika
200 g
Quinoa
20 g
Körsbärstomater
3 dl
Grönsaksbuljong
(Innehållerselleri)Halloumi
(Innehållermjölk)Gurka
Citron
Salladslök
Bladpersilja
Pumpafrön
Gräddfil
(Innehållermjölk)Vatten*
Koka upp vatten* (se ingredienslistan), quinoa och grönsaksbuljong i en medelstor kastrull. Sänk till medelvärme och låt sjuda i ca 15 min, eller tills quinoan är mjuk. Häll av vattnet och lägg tillbaka quinoan i kastrullen.
Skär halloumi i 2 cm breda skivor. Blötlägg skivorna i en bunke med kallt vatten* och låt stå.
Halvera körsbärstomaterna. Kärna ur och grovhacka paprika. Grovhacka gurka. Riv citronzest och dela citronen i klyftor. Skiva salladslök tunt. Finhacka persilja (spara lite till garnering). Blanda gräddfil, citronzest, en nypa salt* och peppar* i en skål. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme när quinoan är klar. Häll av vattnet från halloumin och dutta bitarna torra med hushållspapper. Stek halloumiskivorna tills de är gyllene, ca 2 min på varje sida.
Blanda en generös skvätt citronjuice med olivolja* i en salladsskål. Tillsätt sedan quinoa, körsbärstomater, paprika, gurka, persilja och salladslök. Krydda med en nypa salt* och peppar* och blanda väl.
Fördela quinoatabbouleh mellan era tallrikar och toppa med halloumi och en klick citrondressing. Garnera med pumpakärnor och persilja och servera med citronklyftor vid sidan av.