Är familjen kräsen när det gäller fisk? Vi slår vad om att du kan omvända dem med det här barnvänliga receptet på pannstekt sej och potatis! Sej är en torskfisk med mild smak, och i kväll tillagar vi den i en krämig ostsås. Den kokta potatisen får lite extra kärlek i form av smör och gräslök och vi svänger också ihop en rädis- och rucolasallad med balsamicodressing.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250 g
Sej
(Innehåller Fisk)
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
400 g
Småpotatis
12 ml
Balsamvinäger
(Innehåller Sulfiter)
75 g
Rädisor
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
40 g
Rucola
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
2 g
Citronpeppar
1 portionspåse
Gräslök
½ tsk
Socker till dressing
1 msk
Olja till dressing
¼ tsk
Salt till dressing
1 msk
Smör till potatis
¼ tsk
Salt till potatis
¼ tsk
Salt till fisk
1 msk
Smör till fisk
1 msk
Vatten till sås
¼ tsk
Salt till sås
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Koka potatis i 12–15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Under tiden, blanda balsamvinäger, socker, olivolja, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.
Skölj rucola.
Skär rädisor i kvartar.
Vänd ner rucola och rädisor i skålen med balsamicodressing.
Finhacka gräslök.
Häll av vattnet från potatis och vänd dem med smör, gräslök, salt och en nypa peppar i kastrullen. Sätt åt sidan under lock.
Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt och citronpeppar.
Hetta upp smör i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek fisk i 2–3 min på ena sidan.
Vänd fisk och tillsätt matlagningsgrädde, vatten, grönsaksbuljong, riven ost, salt och en generös nypa peppar.
Sjud i ytterligare 2–3 min, tills fisk är genomstekt och sås har tjocknat något.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.
Lägg upp potatis, fisk och rädissallad på tallrikar.
Toppa fisk med sås.