Pannstekt sej i krämig ostsås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannstekt sej i krämig ostsås

Pannstekt sej i krämig ostsås

med rädis- och balsamicosallad

Är familjen kräsen när det gäller fisk? Vi slår vad om att du kan omvända dem med det här barnvänliga receptet på pannstekt sej och potatis! Sej är en torskfisk med mild smak, och i kväll tillagar vi den i en krämig ostsås. Den kokta potatisen får lite extra kärlek i form av smör och gräslök och vi svänger också ihop en rädis- och rucolasallad med balsamicodressing.

Allergener:
Sulfiter
Fisk
Mjölk
Selleri
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

400 g

Småpotatis

1 portionspåse

Gräslök

40 g

Rucola

75 g

Rädisor

12 ml

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

250 g

Sej

(Innehåller Fisk)

2 g

Citronpeppar

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Socker (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 2)

1 msk

Smör (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 4)

1 msk

Smör (steg 4)

1 msk

Vatten (steg 5)

¼ tsk

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2947 kJ
Energi (kcal)704 kcal
Fett46 g
varav mättat27.6 g
Kolhydrater41.5 g
varav socker7.7 g
Protein31.3 g
Salt5.1 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka potatis
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Koka potatis i 12–15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Blanda sallad
2

Under tiden, blanda balsamvinäger, socker [1/2 tsk | 1 tsk], olivolja [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål.

Skölj rucola.

Skär rädisor i kvartar.

Vänd ner rucola och rädisor i skålen med balsamicodressing.

Smaksätt potatis
3

Finhacka gräslök.

Häll av vattnet från potatis och vänd dem med smör [1 msk | 2 msk], gräslök, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i kastrullen. Sätt åt sidan under lock.

Stek fisk
4

Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och citronpeppar.

Hetta upp smör [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek fisk i 2–3 min på ena sidan.

Laga sås
5

Vänd fisk och tillsätt matlagningsgrädde, vatten [1 msk | 2 msk], grönsaksbuljong, riven ost, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en generös nypa peppar.

Sjud i ytterligare 2–3 min, tills fisk är genomstekt och sås har tjocknat något.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Servera
6

Lägg upp potatis, fisk och rädissallad på tallrikar.

Toppa fisk med sås.