Superenkla och utsökt goda recept för alla tidpunkter på dagen. Rätter som är perfekta att dela och receptkort med 4 steg. Släng er i väggen, chicken nuggets – nu är det dags för något nytt! Vi svänger ihop en vegovariant med blomkål i en gyllene pankopanering med srirachamajonnäs och toppar dem med sweet chilisås.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Blomkålsbuketter
50 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
50 g
Vegansk srirachamajonnäs
80 g
Sweet chilisås
4 g
Mamas Favorit
(Innehåller Ägg)
¼ tsk
Salt till panering
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Blanda srirachamajonnäs, Mamas Favorit, salt och en nypa peppar i en stor skål.
Tillsätt blomkål till skålen och vänd runt.
Tillsätt sedan panko och blanda tills blomkålen är täckt.
Lägg över blomkål på en plåt med bakplåtspapper och strö över panko som ramlat av.
Rosta i ugnen i 20–25 min, eller tills blomkålen är krispig.
TIPS: Sprid ut blomkålen i ett jämnt lager för att den ska bli ännu krispigare.
Ringla en del av sweet chilisåsen över blomkålen och servera resten vid sidan av.