HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right icon‘Kosmisk’ Kyckling
topBanner
‘Kosmisk’ kyckling

‘Kosmisk’ kyckling

med ‘månpotatisar’ och tzatziki

LIGHTYEAR

Vi firar lanseringen av familjefilmen Lightyear på Disney+ med intergalaktiska recept inspirerade av filmen. Spänn fast säkerhetsbältena, för nu bär vi av mot ett kosmiskt smakäventyr för hela familjen! Det här är inte din vanliga kyckling och potatis, som den klassiska familjefavoriten. Detta är nämligen kosmisk kyckling som flyger runt bland månpotatisar, tillsammans med god tzatziki som tar middagen till helt nya galaxer.

Taggar:Under 650 kcalBarnvänlig
Allergener:ÄggMjölkSulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
25 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

500 g

Potatis

4 g

Vitlöksflörter

300 g

Kycklingbröstfilé

2 g

Mamas Favorit

(InnehållerÄgg)

1 st

Rödlök

½ st

Vitlöksklyfta

1 portionspåse

Bladpersilja

2 st

Tomat

1 st

Gurka

37.5 g

Crème fraiche

(InnehållerMjölk)

12 ml

Balsamvinäger

(InnehållerSulfiter)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)494 kcal
Energi (kJ)2066 kJ
Fett11.5 g
varav mättat5.3 g
Kolhydrater54.89 g
varav socker11 g
Protein42.5 g
Salt0.8 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Rivjärn
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°/220°C (varmluft). Skär potatis (oskalad) i 1 cm breda klyftor, och placera dem på en plåt [2 st, 2P] med bakplåtspapper (lämna plats till kyckling). Blanda med olivolja*, Vitlöksflörter, en nypa salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 20-25 min, eller tills gyllene.

2

Riv gurka grovt och strö över en nypa salt*.

3

Riv vitlök [1/2 st, 2P] fint. Pressa ur så mycket vätska som möjligt från gurka. Blanda gurka, crème fraiche [2 msk | 4 msk], vitlök och en skvätt vatten* i en skål. Krydda med salt* och peppar*.

4

Skär rödlök i 2 cm klyftor (spara 1-2 klyftor). Krydda kyckling med Mamas favorit [1/2 paket, 2P], en nypa salt* och peppar*. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Bryn kyckling i 2 min per sida. Lägg över kyckling och lökklyftor till plåten med potatis. Rosta i 10-12 min, eller tills genomstekta. VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

5

Finhacka sparade lökklyftor. Skiva tomat tunt. Grovhacka persilja (spara några blad till garnering). Blanda hackad rödlök, tomat, persilja, balsamvinäger, en nypa salt* och peppar* i en skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja*.

6

Lägg upp kyckling, klyftpotatis, tomatsallad och tzatziki på tallrikar. Strö över persiljeblad.