‘Kosmisk’ kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
‘Kosmisk’ kyckling

‘Kosmisk’ kyckling

med ‘månpotatisar’ och tzatziki

Vi firar lanseringen av familjefilmen Lightyear på Disney+ med intergalaktiska recept inspirerade av filmen. Spänn fast säkerhetsbältena, för nu bär vi av mot ett kosmiskt smakäventyr för hela familjen! Det här är inte din vanliga kyckling och potatis, som den klassiska familjefavoriten. Detta är nämligen kosmisk kyckling som flyger runt bland månpotatisar, tillsammans med god tzatziki som tar middagen till helt nya galaxer.

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Barnvänlig
Glutenfri
Proteinrik
Allergener:
Ägg
Mjölk
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Potatis

4 g

Vitlöksflörter

300 g

Kycklingbröstfilé

2 g

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

1 st

Rödlök

½ st

Vitlöksklyfta

1 portionspåse

Bladpersilja

2 st

Tomat

1 st

Gurka

¼ paket

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

12 ml

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2066 kJ
Energi (kcal)494 kcal
Fett11.5 g
varav mättat5.3 g
Kolhydrater54.9 g
varav socker11 g
Protein42.5 g
Salt0.8 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Rivjärn

Instruktioner

Rosta klyftpotatis
1

Sätt ugnen på 240°/220°C (varmluft). Skär potatis (oskalad) i 1 cm breda klyftor, och placera dem på en plåt [2 st, 2P] med bakplåtspapper (lämna plats till kyckling). Blanda med olivolja*, Vitlöksflörter, en nypa salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 20-25 min, eller tills gyllene.

Riv gurka
2

Riv gurka grovt och strö över en nypa salt*.

Blanda tzatziki
3

Riv vitlök [1/2 st, 2P] fint. Pressa ur så mycket vätska som möjligt från gurka. Blanda gurka, crème fraiche [2 msk | 4 msk], vitlök och en skvätt vatten* i en skål. Krydda med salt* och peppar*.

Rosta kyckling
4

Skär rödlök i 2 cm klyftor (spara 1-2 klyftor). Krydda kyckling med Mamas favorit [1/2 paket, 2P], en nypa salt* och peppar*. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Bryn kyckling i 2 min per sida. Lägg över kyckling och lökklyftor till plåten med potatis. Rosta i 10-12 min, eller tills genomstekta. VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda tomatsallad
5

Finhacka sparade lökklyftor. Skiva tomat tunt. Grovhacka persilja (spara några blad till garnering). Blanda hackad rödlök, tomat, persilja, balsamvinäger, en nypa salt* och peppar* i en skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja*.

Servera
6

Lägg upp kyckling, klyftpotatis, tomatsallad och tzatziki på tallrikar. Strö över persiljeblad.