Gör middagsupplevelsen till en riktig fiesta med vår mexikanska grillostbowl! Den texmekryddade grillosten serveras på en bädd av kokt ris tillsammans med en härligt färgglad majssalsa, tortillachips och en klick gräddfil. Snabbt, enkelt och gott!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Halloumi
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Majs
½ st
Rödlök
1 st
Koriander
2 st
Tomat
1 st
Lime
75 ml
Gräddfil
(Innehåller: Mjölk)
5 g
Tex-Mex
75 g
Tortillachips
(Kan innehålla spår av: Mjölk)
150 g
Basmatiris
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
¼ tsk
Salt till sallad
½ msk
Olja till sallad
Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Under tiden, finhacka rödlök.
Grovhacka tomat.
Häll av majs.
Halvera lime.
Blanda rödlök, tomat, majs, en skvätt limesaft, salt och olivolja i en stor skål.
Riv korianderblad i grova bitar, vänd ner i skålen och ställ åt sidan.
Skär grillost i tunna skivor (2 per person) och krydda med Tex-Mex.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek grillost i 2–3 min per sida, eller tills gyllene.
Lägg upp ris i djupa tallrikar och toppa med grillost och majssalsa.
Servera med en klick gräddfil och tortillachips.