HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKryddig Ryggbiff
topBanner
Kryddig ryggbiff

Kryddig ryggbiff

med potatissallad, grekisk salladsost, citron- och honungsdressing

En klassisk festmåltid när den är som bäst: stekt ryggbiff med en underbar potatissallad. Ryggbiffen marinerar du i Panamat, innan den steks till perfektion! Potatissalladen bjuder på massor av spännande ingredienser som spenat, dill, pumpakärnor och salladsost. Vill ni ha ännu fler smaksensationer? Inga problem, vi toppar nämligen härligheterna med en både söt och syrlig citron- och honungsdressing!

Taggar:Barnvänlig
Allergener:mjölksenapäggnötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 portionspåse

Dill

60 g

Grekisk salladsost

(Innehållermjölk)

75 g

Zucchini

25 g

Spenat

12.5 g

Crème fraiche

(Innehållermjölk)

½ st

Majonnäs

(Innehållersenap, ägg)

4 g

Honung

20 g

Ekologisk citron

300 g

Panamat

400 g

Pumpakärnor

(InnehållernötterKan innehållasesam, jordnötter)

12 g

Angus ryggbiff

Småpotatis

Senap

(Innehållersenap)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)779 kcal
Energi (kJ)3260 kJ
Fett48.9 g
varav mättat18.4 g
Kolhydrater41.59 g
varav socker7.1 g
Protein39.68 g
Salt0.9 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°/220°C (varmluft). Ta fram köttet så det blir rumstempererat. Blanda Panamat och en skvätt olivolja* i en skål, och marinera kött. Krydda med salt* och peppar*.

2

Dela potatis på hälften och placera den på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Baka i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene. Skär zucchini [1/2 st, 2P] i 1 cm skivor. Placera zucchini på plåten när det återstår 10 min av potatisens tillagningstid.

3

Riv en generös nypa citronzest [1/2 st, 2P], skär citron i klyftor. Blanda crème fraiche [1/2 paket, 2P], majonnäs, senap, honung [1/2 paket, 2P], citronzest och en skvätt citronjuice i en skål. Krydda med salt* och peppar* efter smak, och eventuellt mer citronjuice. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Fräs pumpafrön i 1-2 min. Ställ åt sidan i en skål.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i samma stekpanna på hög värme. Bryn köttet i stekpannan i 1 min per sida. Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare. Sätt köttet åt sidan, täck med folie och låt vila i några minuter. TIPS: Stek i ytterligare 1-2 min om du vill ha köttet mer genomstekt. VIKTIGT: Köttet kan ätas när den har fått en fin stekyta. 

5

Grovhacka dill. Skölj spenat. När potatis är färdig, tillsätt spenat, dill, pumpakärnor till bakplåten och smula över salladsost. Blanda väl.

6

Lägg upp potatissallad på en sida av tallriken, och ryggbiff på den andra sidan. Ringla över citron- och honungsdressing. Servera med resterande citronklyftor vid sidan av och resterande dressing i en skål.