Krispig fläskytterfilé
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krispig fläskytterfilé

Krispig fläskytterfilé

med krämig bacon-tagliatelle och broccolini

Gör denna rätt en dag när ni är extra hungriga - vi lovar att alla rullar proppmätta från bordet. Ikväll ska vi nämligen ha panerad fläskytterfilé, som vi serverar med krämig tagliatelle som vi blandar med crème fraiche, persilja, ost och bacon. Till en tung pastarätt passar vacker grön broccolini perfekt.

Allergener:
Ägg
Gluten
Vete
Sulfiter
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
25 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

300

Fläskytterfilé

140

Bacon, tärnad

4

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

250

Tagliatelle

(Innehåller Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Ägg, Senap)

25

Pankoströbröd

(Innehåller Vete, Gluten, Sulfiter)

20

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

2

Vitlöksklyfta

1

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

4

Kycklingbuljong

1

Bladpersilja

150

Broccolini

Ingår inte i din leverans

2

Vetemjöl (steg 1)

¼

Salt (steg 1)

1

Ägg (steg 1)

1

Vatten (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)1177 kcal
Energi (kJ)4923 kJ
Fett58.1 g
varav mättat28.9 g
Kolhydrater101.7 g
varav socker7.3 g
Protein68.3 g
Salt4.3 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Panera kött
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft). Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Ta fram 3 djupa tallrikar. Blanda mjöl [2 msk | 4 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en generös nypa peppar i den första.

Vispa ägg [1 st | 2 st] i den andra.

Blanda panko och hälften av Mamas favorit i den tredje.

Vänd kött först i mjöl, sen i ägg och till sist i panko. 

TIPS: Om du inte har ägg kan du använda 2 msk mjölk. 

Rosta kött
2

Placera kött på en plåt med bakplåtspapper, ringla över lite olivolja, och rosta i ugnen i 17-18 min.

Ta ut köttet och låt det vila (utan folie) tills servering.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det inte längre är rosa i mitten. 

Under tiden, finhacka persilja och vitlök. 

Koka sås
3

Hetta upp en stor, torr stekpanna på medelhög värme när det återstår 8 min av köttets tillagningstid. Stek bacon i 4-5 min, eller tills gyllene. Ställ åt sidan på en tallrik.

Hetta upp stekpannan med baconfett på medelvärme. Stek vitlök med en nypa salt i 30 sek, tills väldoftande. Rör i crème fraiche, kycklingbuljong, persilja, vatten [1 dl | 2 dl] och resterande Mamas favorit. Sjud i 3-4 min, tills såsen börjar tjockna.

Koka pasta och broccolini
4

Koka pasta och broccolini under omrörning i 2-3 min, eller tills pastan är 'al dente'.

Häll av vattnet, lägg broccolini på en tallrik och rör i pasta i stekpannan med sås.

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.

TIPS: ‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Tillsätt ost och bacon
5

Ta av stekpannan från värme, och rör i ost och hälften av baconen. Tillsätt en extra skvätt vatten om såsen verkar för tjock. Smaka av med salt och peppar.

Skär kött i skivor.

Servera
6

Lägg upp bacon-tagliatelle i skålar.

Toppa med kött och broccolini vid sidan av. 

Garnera med resterande bacon.