
En spännande rätt med massor av smak, färg och struktur. Krämig sås med rökt lax, kålrabbi, och morot får extra god smak av kryddmixen av färsk dill och persilja.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1
Dill
½
Lök
1
Morot
1
Kålrabbi, vit
100
Kallrökt lax
(Innehåller: Fisk)
250
Penne
75
Crème fraiche
4
Vitlöksflörter
1
Bladpersilja
1
Ägg
½
Vatten

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Tillsätt penne och koka i 9-10 min, till de är ‘al dente’. Spara lite av pastavattnet [1/2 dl, 2 pers | 1 dl, 4 pers] innan du häller av resten.

Finhacka rödlök [1/2 st, 2 pers]. Ansa och skala kålrabbi. Ansa morot. Finhacka morot och kålrabbi. Finhacka dill och persilja, och blanda i en liten skål. Skär rökt lax 1 cm breda skivor.

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek lök i 2 min. Tillsätt morot, kålrabbi och en klick smör* och stek i 4-5 min.

Blanda crème fraiche [1/2 paket, 2 pers], Vitlöksflörter, äggula* och pastavattnet*.

Rör i såsen i stekpannan och sjud i 2-3 min. Tillsätt penne, lax och hälften av dillen och persiljan och blanda väl.

Servera krämig laxpasta i djupa tallrikar. Garnera med resterande dill och persilja.