HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKrämig Pasta
topBanner
Krämig pasta

Krämig pasta

med rökt lax, kålrabbi och dill

En spännande rätt med massor av smak, färg och struktur. Krämig sås med rökt lax, kålrabbi, och morot får extra god smak av kryddmixen av färsk dill och persilja.

Taggar:Snabb
Allergener:fiskglutenmjölkägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

100 g

Dill

4 g

Rödlök

1 st

Morot

½ dl

Kålrabbi, vit

Rökt lax

(Innehållerfisk)

Penne

(InnehållerglutenKan innehållasoja)

Crème fraiche

(Innehållermjölk)

Vitlöksflörter

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

Ägg*

(Innehållerägg)

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)636.9303 kJ
Energi (kcal)152.23 kcal
Fett9.756 g
varav mättat1.9 g
Kolhydrater2.2825 g
varav socker0.8 g
Protein14.7125 g
Salt1.9 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Tillsätt penne och koka i 9-10 min, till de är ‘al dente’. Spara lite av pastavattnet [1/2 dl, 2 pers | 1 dl, 4 pers] innan du häller av resten.

2

Finhacka rödlök [1/2 st, 2 pers]. Ansa och skala kålrabbi. Ansa morot. Finhacka morot och kålrabbi. Finhacka dill och persilja, och blanda i en liten skål. Skär rökt lax 1 cm breda skivor.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek lök i 2 min. Tillsätt morot, kålrabbi och en klick smör* och stek i 4-5 min.

4

Blanda crème fraiche [1/2 paket, 2 pers], Vitlöksflörter, äggula* och pastavattnet*.

5

Rör i såsen i stekpannan och sjud i 2-3 min. Tillsätt penne, lax och hälften av dillen och persiljan och blanda väl.

6

Servera krämig laxpasta i djupa tallrikar. Garnera med resterande dill och persilja.