topBanner
Köfte

Köfte

med citrondressing och couscoustabbouleh

Låt detta smakrika recept på saftiga köfte, varm tabboulehsallad och uppfriskande citrondressing förgylla familjemiddagen ikväll. En mättande rätt vår kock Sophie kryddat med en barnvänlig smakexplosion. Fram med pannorna och kastrullerna och hjälps åt!

Taggar:BarnvänligSnabb
Allergener:glutenäggsellerimjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

5 g

Tex-Mex

250 g

Nötfärs

30 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Morot

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

100 g

Couscous

(Innehållergluten)

1 st

Gurka

1 st

Tomat

1 st

Salladslök

1 st

Citron

75 g

Yoghurt

(Innehållermjölk)

1 påse

Kruspersilja

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg*

(Innehållerägg)

¼ tsk

Salt*

2.5 dl

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2622 kJ
Energi (kcal)627 kcal
Fett22 g
varav mättat10 g
Kolhydrater59 g
varav socker20 g
Protein40 g
Salt5 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Blanda Tex-Mex, nötfärs, salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers], ägg* och panko i en bunke.

2

Rulla färsen med fuktade händer till avlånga köfte, ca 6 cm långa och 2,5 cm breda - 3 per person.

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek köfte i 10 min, vänd då och då, tills de är genomstekta. VIKTIGT: Köftebiffarna är färdiglagade när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

3

Finhacka (eller pressa) vitlök. Riv oskalad morot.

Grovhacka tomat och gurka. Skiva salladslök tunt. Riv citronzest och dela citronen i klyftor. Finhacka persilja.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs morot och vitlök i 2-3 min. Tillsätt vatten* (se ingredienslistan) och grönsaksbuljong och koka upp.

Tillsätt couscous och en skvätt olivolja*. Rör om, ta av kastrullen från värmen. Låt stå under lock i 5 min, eller tills allt vatten har absorberats. Fluffa upp med en gaffel.

5

Tillsätt tomat, gurka, citronzest och hälften av salladslöken och hälften av persiljan till kastrullen när couscousen är klar. Krydda med salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers] och en nypa peppar* och rör om.

Blanda yoghurt, resterande persilja, en skvätt citronjuice, en nypa salt* och peppar* i en skål.

6

Fördela couscoustabbouleh och köfte mellan era tallrikar. Garnera med den resterande salladslöken och servera citrondressing och citronklyftor vid sidan av.