HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKöfte
topBanner
Köfte

Köfte

med citrondressing och couscoustabbouleh

Låt detta smakrika recept på saftiga köfte, varm tabboulehsallad och uppfriskande citrondressing förgylla familjemiddagen ikväll. En mättande rätt vår kock Sophie kryddat med en barnvänlig smakexplosion. Fram med pannorna och kastrullerna och hjälps åt!

Taggar:SnabbBarnvänlig
Allergener:glutensellerimjölkägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

5 g

Kruspersilja

250 g

Tex-Mex

30 g

Nötfärs

4 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

100 g

Vitlöksklyfta

75 g

Morot

1 st

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

¼ tsk

Couscous

(Innehållergluten)

2.5 dl

Gurka

Tomat

Salladslök

Citron

Yoghurt

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

Ägg*

(Innehållerägg)

Salt*

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2353.4163 kJ
Energi (kcal)562.48 kcal
Fett20.8985 g
varav mättat9.5 g
Kolhydrater50.78 g
varav socker12.5 g
Protein38.275 g
Salt2.7 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Blanda Tex-Mex, nötfärs, salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers], ägg* och panko i en bunke.

2

Rulla färsen med fuktade händer till avlånga köfte, ca 6 cm långa och 2,5 cm breda - 3 per person. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek köfte i 10 min, vänd då och då, tills de är genomstekta. VIKTIGT: Köftebiffarna är färdiglagade när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

3

Finhacka (eller pressa) vitlök. Riv oskalad morot. Grovhacka tomat och gurka. Skiva salladslök tunt. Riv citronzest och dela citronen i klyftor. Finhacka persilja.  

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs morot och vitlök i 2-3 min. Tillsätt vatten* (se ingredienslistan) och grönsaksbuljong och koka upp. Tillsätt couscous och en skvätt olivolja*. Rör om, ta av kastrullen från värmen. Låt stå under lock i 5 min, eller tills allt vatten har absorberats. Fluffa upp med en gaffel.

5

Tillsätt tomat, gurka, citronzest och hälften av salladslöken och hälften av persiljan till kastrullen när couscousen är klar. Krydda med salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers] och en nypa peppar* och rör om. Blanda yoghurt, resterande persilja, en skvätt citronjuice, en nypa salt* och peppar* i en skål. 

6

Fördela couscoustabbouleh och köfte mellan era tallrikar. Garnera med den resterande salladslöken och servera citrondressing och citronklyftor vid sidan av.