Skip to main content
Klassiskt vitlöksbröd
Klassiskt vitlöksbröd

Klassiskt vitlöksbröd

2 portioner | med ost och persilja

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Vi vågar nästan påstå att vitlöksbröd är det ultimata tillbehöret – alla gillar det och det passar till nästan allt! Dessutom går det jättesnabbt att göra själv. Vi toppar bara baguette med vitlök- och persiljesmör och ost, och sen är brödet redo att avnjutas efter 6–8 minuter i ugnen.

Allergener:
Mjölk
Ägg
Vete
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
fem minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Vitlöksklyfta

40 g

Finriven ost

(Innehåller: Mjölk, Ägg)

2 st

Baguette

(Innehåller: Vete, Gluten)

1 st

Kruspersilja

Ingår inte i din leverans

2 msk

Smör till smör

¼ tsk

Salt till smör

Näringsvärden

Energi (kJ)2140 kJ
Energi (kcal)512 kcal
Fett21.1 g
varav mättat12.3 g
Kolhydrater65.3 g
varav socker0.2 g
Kostfiber4.4 g
Protein16 g
Salt3.8 g

Köksredskap

Bakplåt

Instruktioner

Förbered råvaror
1

 

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

 

 

 

 

 

Finhacka eller pressa vitlök.

 

 

 

 

 

Finhacka persilja.

 

Blanda vitlökssmör
2

Blanda vitlök, persilja, smör, salt och en nypa peppar i en skål.

Rosta bröd
3

 

Halvera baguette på längden.

 

 

 

 

 

Bre på vitlökssmör och toppa med finriven ost.

 

 

 

 

 

Placera på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 6–8 min, tills krispig och gyllene.

 

Servera
4

Skär vitlöksbröd i bitar och lägg upp på ett serveringsfat.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image