Indisk tikka masala-dhal
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indisk tikka masala-dhal

Indisk tikka masala-dhal

med långkornigt ris och brysselkålsraita

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Dhal är en indisk linsgryta med massor av härliga kryddor. Vi smaksätter vår version med tikka masala och vår egen kryddblandning Milda Mahal och tillsätter även vitlök och rökt paprikapulver i såsen på koksmjölk. Vi kokar ris att servera till och toppar hela härligheten med en uppfriskande raita med brysselkål, koriander och mynta.

Taggar:
Vegetarisk
Klimatsmart
Klimatsmart
Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

30 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

30 g

Tikka masala

200 ml

Kokosmjölk

4 g

Milda Mahal

1 st

Vitlöksklyfta

1 paket

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

1 portionspåse

Mynta & koriander

150 g

Brysselkål

100 g

Röda linser

(Kan innehålla Gluten)

150 g

Långkornigt vitt ris

½ st

Lime

2 g

Rökt paprikapulver

Ingår inte i din leverans

2.5 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 2)

1 msk

Ketchup (steg 2)

2 dl

Vatten (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3458 kJ
Energi (kcal)827 kcal
Fett32.5 g
varav mättat20 g
Kolhydrater99.3 g
varav socker10 g
Protein26.4 g
Salt5 g

Köksredskap

Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [21/2 dl | 5 dl].

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 11 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.

Stek linser
2

Finhacka eller pressa vitlök.

Skölj röda linser.

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor kastrull på medelhög värme.

Tillsätt linser, vitlök, Milda Mahal, rökt paprikapulver [1/2 paket, 2P], tikka masala, ketchup [1 msk | 2 msk] och salt [1/2 tsk | 1 tsk] och stek i 30 sek, tills väldoftande.

Koka dhal
3

Rör i vatten [2 dl | 4 dl] och kokosmjölk.

Koka upp och sänk värme tills såsen sjuder.

Sjud under lock i 20–22 min, eller tills linser är mjuka.

Blanda raita
4

Under tiden, halvera lime [1/2 st, 2P].

Grovhacka koriander och mynta.

Ta bort de yttersta bladen från brysselkålen, halvera och skär dem i tunna skivor.

Blanda brysselkål, koriander, mynta, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], yoghurt och limesaft [1 msk | 2 msk] i en stor skål och ställ åt sidan.

Tillsätt spenat
5

Skölj spenat och vänd ner i grytan med färdigkokta linser.

Sjud i 1–2 min, till spenat är mjuk.

Smaka av med salt och peppar.

Servera
6

Lägg upp ris och dhal i skålar.

Toppa med brysselkålsraita.