Föll ni för den frestande titeln på detta recept? Vi garanterar att ni inte blir besvikna över resultatet. I kväll experimenterar vi nämligen med nya smaksensationer och bjuder på både lax, prosciutto och potatissallad. Laxen steker vi och glaserar med honung och senap. Prosciutto lindar vi om sparris, och potatissalladen innehåller senap, spenat och dill.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Citron
250 g
Laxfilé
(Innehåller: Fisk)
4 g
Vitlöksflörter
25 g
Grov senap
(Innehåller: Senap)
150 ml
Crème fraiche
(Innehåller: Mjölk)
30 g
Spenat
400 g
Småpotatis
75 g
Prosciutto
1 st
Dill
20 g
Honung- & senapsdressing
(Innehåller: Senap, Sulfiter, Ägg)
125 g
Sparris, grön
¼ tsk
Salt till potatis
¼ tsk
Salt till fisk
¼ tsk
Salt till dressing
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Halvera potatis (oskalad) och koka i 12–15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet, lägg tillbaka potatis i kastrullen och krydda med salt och en nypa peppar. Täck med lock och ställ åt sidan.
Under tiden, hetta upp en medelstor stekpanna på medelhög värme.
Stek prosciutto i 3–4 min, vänd efter halva tiden, eller tills gyllene men fortfarande mjuk.
Lägg över på en tallrik med hushållspapper och låt svalna något.
Under tiden, skär bort nedre delen av sparrisen. Skölj spenat. Halvera citron. Finhacka dill.
Placera sparris på en plåt med bakplåtspapper, och blanda
med en skvätt olivolja, hälften av Vitlöksflörter och en nypa
salt och peppar.
Linda sparris med prosciutto (2 knyten per person). Placera resterande prosciutto på plåten.
Rosta i ugnen i 10–12 min, eller tills sparris är mjuka och prosciutto är knaprig.
Under tiden, torka ur stekpannan och hetta upp en skvätt olivolja på medelhög värme.
Torka av lax med hushållspapper och krydda med resterande Vitlöksflörter och salt.
Stek med skinnsidan ner i 3–4 min. Vänd laxen och stek i ytterligare 3–5 min, eller tills gyllene och genomstekt.
Under tiden, blanda honung- och senapsdressing, hälften av senapen och en skvätt citronsaft i en liten skål.
Ta bort stekpannan från värme och ringla glaze över lax.
VIKTIGT: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.
Blanda crème fraiche, resterande senap, citronsaft, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.
Rör i potatis, spenat och dill (spara lite till garnering).
Lägg upp lax, prosciuttolindad sparris och potatissallad på tallrikar.
Strö prosciuttoskivor över potatissalladen.
Garnera med dill.