Skip to main content
Honung- och senapsglaserad lax
Honung- och senapsglaserad lax

Honung- och senapsglaserad lax

med potatissallad och prosciuttolindad sparris

Föll ni för den frestande titeln på detta recept? Vi garanterar att ni inte blir besvikna över resultatet. I kväll experimenterar vi nämligen med nya smaksensationer och bjuder på både lax, prosciutto och potatissallad. Laxen steker vi och glaserar med honung och senap. Prosciutto lindar vi om sparris, och potatissalladen innehåller senap, spenat och dill.

Taggar:
Glutenfri
Max 50g kolhydrater
Comfort Food
Allergener:
Fisk
Senap
Mjölk
Sulfiter
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Citron

250 g

Laxfilé

(Innehåller: Fisk)

4 g

Vitlöksflörter

25 g

Grov senap

(Innehåller: Senap)

150 ml

Crème fraiche

(Innehåller: Mjölk)

30 g

Spenat

400 g

Småpotatis

75 g

Prosciutto

1 st

Dill

20 g

Honung- & senapsdressing

(Innehåller: Senap, Sulfiter, Ägg)

125 g

Sparris, grön

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till potatis

¼ tsk

Salt till fisk

¼ tsk

Salt till dressing

Näringsvärden

Energi (kJ)3578 kJ
Energi (kcal)855 kcal
Fett54.3 g
varav mättat21 g
Kolhydrater44.7 g
varav socker9.9 g
Protein44.4 g
Salt5.8 g

Instruktioner

Koka potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Halvera potatis (oskalad) och koka i 12–15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet, lägg tillbaka potatis i kastrullen och krydda med salt och en nypa peppar. Täck med lock och ställ åt sidan.

Stek prosciutto
2

Under tiden, hetta upp en medelstor stekpanna på medelhög värme.

Stek prosciutto i 3–4 min, vänd efter halva tiden, eller tills gyllene men fortfarande mjuk.

Lägg över på en tallrik med hushållspapper och låt svalna något.

Prosciuttolinda sparris
3

Under tiden, skär bort nedre delen av sparrisen. Skölj spenat. Halvera citron. Finhacka dill.

Placera sparris på en plåt med bakplåtspapper, och blanda
med en skvätt olivolja, hälften av Vitlöksflörter och en nypa
salt och peppar.

Linda sparris med prosciutto (2 knyten per person). Placera resterande prosciutto på plåten.

Rosta i ugnen i 10–12 min, eller tills sparris är mjuka och prosciutto är knaprig.

Stek lax
4

Under tiden, torka ur stekpannan och hetta upp en skvätt olivolja på medelhög värme.

Torka av lax med hushållspapper och krydda med resterande Vitlöksflörter och salt.

Stek med skinnsidan ner i 3–4 min. Vänd laxen och stek i ytterligare 3–5 min, eller tills gyllene och genomstekt.

Under tiden, blanda honung- och senapsdressing, hälften av senapen och en skvätt citronsaft i en liten skål.

Ta bort stekpannan från värme och ringla glaze över lax.

VIKTIGT: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

Gör potatissallad
5

Blanda crème fraiche, resterande senap, citronsaft, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.

Rör i potatis, spenat och dill (spara lite till garnering).

Servera
6

Lägg upp lax, prosciuttolindad sparris och potatissallad på tallrikar.

Strö prosciuttoskivor över potatissalladen.

Garnera med dill.