.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4
Za'atar
1
Vitlöksklyfta
250
Broccoli
450
Sötpotatis
100
Couscous
(Innehåller Gluten, Vete)
1
Röd chili
1
Salladslök
1
Morot
200
Halloumi
Gurka
1
Gurka, piccolo
75
Gräddfil
50
Mjöl
2
Vatten
2
Ägg
Smör
Sätt ugnen på 200°C. Fyll en vattenkokare med vatten* och koka upp vattnet. Dela broccoli i mindre buketter. Skär sötpotatis i klyftor. Placera broccoli och sötpotatis på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja*, krydda med en nypa salt* och peppar*. Blanda runt så att grönsakerna täcks. Rosta grönsakerna i ugnen, 15-20 min.
Lägg couscous i en bunke och häll över kokande vatten* (se ingredienslistan). Rör om och låt stå i ca 5 min. Kärna ur och finhacka chili. Finhacka salladslök. Häll av saltlaken från halloumin och riv osten. Riv morot.
Tillsätt chili (stark!), salladslök, halloumi, morotsriv, za’atar, ägg* och mjöl i skålen med couscous. Krydda med en nypa salt* och peppar* och blanda väl.
Hetta upp en skvätt olja* och en klick smör* i en stekpanna på medelvärme. Forma couscousblandningen till plättar, och när smöret slutat bubbla, stek dem 5-6 min på varje sida. Det blir ca 4 plättar per person.
Finhacka vitlök. Riv gurka. Blanda en dressing av gurkbitarna, gräddfil [1/2 burk, 2 pers] och vitlök i en skål. Krydda med en nypa salt* och peppar*.
Fördela halloumi- och couscousplättarna och de ugnsrostade grönsakerna mellan era tallrikar. Servera med gurkdressingen, och hugg in!