100 g
Za'atar
200 g
Vitlöksklyfta
2 dl
Broccoli
2 st
Sötpotatis
efter behov
Couscous
(Innehållergluten)Chili
Salladslök
Morot
Halloumi
(Innehållermjölk)Gurka
Gräddfil
(Innehållermjölk)Vetemjöl*
(Innehållergluten)Vatten*
Ägg*
Smör*
Sätt ugnen på 200°C. Fyll en vattenkokare med vatten* och koka upp vattnet. Dela broccoli i mindre buketter. Skär sötpotatis i klyftor. Placera broccoli och sötpotatis på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja*, krydda med en nypa salt* och peppar*. Blanda runt så att grönsakerna täcks. Rosta grönsakerna i ugnen, 15-20 min.
Lägg couscous i en bunke och häll över kokande vatten* (se ingredienslistan). Rör om och låt stå i ca 5 min. Kärna ur och finhacka chili. Finhacka salladslök. Häll av saltlaken från halloumin och riv osten. Riv morot.
Tillsätt chili (stark!), salladslök, halloumi, morotsriv, za’atar, ägg* och mjöl i skålen med couscous. Krydda med en nypa salt* och peppar* och blanda väl.
Hetta upp en skvätt olja* och en klick smör* i en stekpanna på medelvärme. Forma couscousblandningen till plättar, och när smöret slutat bubbla, stek dem 5-6 min på varje sida. Det blir ca 4 plättar per person.
Finhacka vitlök. Riv gurka. Blanda en dressing av gurkbitarna, gräddfil [1/2 burk, 2 pers] och vitlök i en skål. Krydda med en nypa salt* och peppar*.
Fördela halloumi- och couscousplättarna och de ugnsrostade grönsakerna mellan era tallrikar. Servera med gurkdressingen, och hugg in!