HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Nordisk recept
Halloumi- och couscousplättar

Halloumi- och couscousplättar

med dillsås, sötpotatisbåtar och rostad broccoli

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon

Kasta ankare, hissa segel och ge dig av på en kittlande smakresa med våra krispiga sötpotatisbåtar som i symbios med halloumifyllda couscousplättar kommer att navigera din kulinariska skuta runt rostad broccoli på ett böljande hav av aromatisk dillsås. Sätt kurs mot nordafrika och spetsa ditt luktsinne - när du känner den lätta brisen från dukkahns rostade nötter är du i hamn.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:glutenmjölknöttersellerisesamjordnötterägg
Tillagningstid30 minutes
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

250 g

Broccoli

450 g

Sötpotatis

150 g

Couscous

(Innehållergluten, Kan innehålla spår av soja, Kan innehålla spår av allergener)

1 st

Chili

1 st

Salladslök

1 st

Morot

200 g

Halloumi

(Innehållermjölk)

8 g

Dukkah

(Innehållernötter, selleri, sesam, jordnötter)

2 msk

Vetemjöl

(Innehållergluten)

1 st

Piccolo gurka

150 g

Gräddfil

(Innehållermjölk)

1 påse

Dill

1 st

Citron

Ingår inte i din leverans

200 ml

Vatten

2 st

Ägg

(Innehållerägg)

½ dl

Mjölk

(Innehållermjölk)

20 g

Smör

(Innehållermjölk)

Olja

Salt och peppar

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)5142 kJ
Energi (kcal)1229 kcal
Fett50 g
varav mättat30 g
Kolhydrater129 g
varav socker18 g
Kostfiber14 g
Protein56 g
Salt3 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Baka sötpotatis
Baka sötpotatis
1

Sätt ugnen på 200°C. Koka upp vatten* i en vattenkokare.

Dela broccoli i buketter och placera dem på en bakplåt täckt med bakplåtspapper.

Skär sötpotatis i 1 cm breda klyftor och placera på bakplåten.

Häll över en skvätt olja och krydda med salt och peppar*. Baka grönsakerna i 20 min.

Laga couscous
Laga couscous
2

Lägg couscous i en bunke. Häll i 200 ml vatten* (400 ml för 4 personer) från vattenkokaren och rör om. Låt stå under lock i 5 min.

Förbered in för plättarna
Förbered in för plättarna
3

Halvera chili, ta bort frön och finhacka. Ansa och finhacka salladslök. Riv morot. Häll av vätska från halloumi och finriv.

Blanda ingredienser
Blanda ingredienser
4

Lägg chili, salladslök, morot, halloumi, dukkah, ägg, mjölk och vetemjöl i skålen med couscous. Rör om ordentligt. Krydda med salt och peppar.

Forma blandningen till plättar, ca 4 st couscousplättar per person.

Stek plättar
Stek plättar
5

Stek plättarna i smör och olja, 5-6 min per sida.

Grovhacka samtidigt gurka.

Blanda gurka, gräddfil och dill med en mixer tills du får en jämn grön sås. Smaksätt med citronjuice och salt*.

Servera
Servera
6

Servera halloumi- och couscousplättarna med sötpotatisklyftor och grön gurkdressing.

Smaklig måltid!