HelloFresh
Halloumi- och couscousplättar

Halloumi- och couscousplättar

med dillsås, sötpotatisbåtar och rostad broccoli

Kasta ankare, hissa segel och ge dig av på en kittlande smakresa med våra krispiga halloumi- och couscousplättar som i symbios med krispiga sötpotatisklyftor kommer att navigera din kulinariska skuta runt rostad broccoli på ett böljande hav av aromatisk gurksås. Sätt kurs mot nordafrika och spetsa ditt luktsinne - när du känner den lätta brisen av Za'atar är du i hamn.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:glutenmjölkägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

250 g

Broccoli

450 g

Sötpotatis

100 g

Couscous

(Innehållergluten)

1 st

Chili

1 st

Salladslök

1 st

Morot

200 g

Halloumi

(Innehållermjölk)

4 g

Za'atar

1 st

Gurka

½ burk

Gräddfil

(Innehållermjölk)

1 st

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

200 ml

Vatten*

2 st

Ägg*

(Innehållerägg)

2 msk

Vetemjöl

(Innehållergluten)

g

Smör*

(Innehållermjölk)

Olja*

Salt* och peppar*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)4021 kJ
Energi (kcal)961 kcal
Fett35 g
varav mättat18 g
Kolhydrater106 g
varav socker15 g
Kostfiber15 g
Protein49 g
Salt3 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 200°C. Fyll en vattenkokare med vatten* och koka upp vattnet.

Dela broccoli i mindre buketter. Skär sötpotatis i klyftor. Placera broccoli och sötpotatis på en plåt med bakplåtspapper.

Ringla över olja, krydda med en nypa salt och peppar*. Blanda runt så att grönsakerna täcks.

Rosta grönsakerna i ugnen 15-20 min.

2

Lägg couscous i en bunke och häll över kokande vatten* (se ingredienslistan). Rör om och låt stå i ca 5 min.

Kärna ur och finhacka chili. Finhacka salladslök.

Häll av saltlaken från halloumin och riv osten.

Riv morot.

3

Tillsätt chili (stark!), salladslök, halloumi, morotsriv, za’atar, ägg och mjöl i skålen med couscous. Krydda med en nypa salt och peppar* och blanda väl.

4

Hetta upp en skvätt olja och en klick smör i en stekpanna på medelvärme.

Forma couscousblandningen till biffar, och när smöret slutat bubbla, stek dem 5-6 min på varje sida. Det blir ca 4 biffar per person.

5

Finhacka vitlök. Riv gurka.

Blanda en dressing av gurkbitarna, gräddfil [1/2 burk, 2 pers] och vitlök i en skål. Krydda med en nypa salt och peppar.

6

Fördela halloumi- och couscousplättarna och de ugnsrostade grönsakerna mellan era tallrikar. Servera med gurkdressingen, och hugg in!

Smaklig måltid!