Skip to main content
Grönkålssallad med rostade rotfrukter
Grönkålssallad med rostade rotfrukter

Grönkålssallad med rostade rotfrukter

2 portioner | med honungs- och senapsdressing

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Grönkål är riktig supermat – fullpackad med näring och perfekt i en matig sallad med ugnsrostad rödbeta och palsternacka. Vi ringlar en smakrik honungs- och senapsdressing med apelsin över salladen och toppar den med smulad salladsost och rostade mandlar.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Schwefeldioxide und Sulfite
Egg
Senf
Tree nuts
Milk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
tio minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Rödbeta

1 st

Palsternacka

50 g

Grönkål, skuren

1 st

Apelsin

40 g

Honung- & senapsdressing

(Innehåller: Schwefeldioxide und Sulfite, Egg, Senf)

40 g

Mandlar

(Innehåller: Tree nuts Kan innehålla spår av: Roggen, Sesamsamen, Spelt, Weizen, Gerste, Glutenhaltiges Getreide, Hafer, Erdnüsse)

150 g

Grekisk salladsost

(Innehåller: Milk)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

Näringsvärden

Energi (kJ)2326 kJ
Energi (kcal)556 kcal
Fett34.1 g
varav mättat13.5 g
Kolhydrater44 g
varav socker27 g
Kostfiber9.3 g
Protein21.5 g
Salt3.3 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta rotfrukter
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Tärna palsternacka och rödbeta (oskalade) i 2 cm stora bitar.

Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och blanda med olivolja, salt [1 tsk] och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills mjuka.

Rosta mandlar
2

Under tiden, grovhacka mandlar.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.

Rosta mandlar i 3–4 min, eller tills gyllene.

Smula salladsost.

Tillsätt grönkål
3

Halvera apelsin.

Blanda honungs- och senapsdressing med apelsinsaft [2 msk] i en liten skål.

Vänd grönkål med rostade rotfrukter på plåten.

Servera
4

Lägg upp grönkål och rofrukter på ett serveringsfat och ringla över dressing.

Toppa med salladsost och mandlar.