
Samla hela familjen runt middagsbordet och bjud på en härlig matupplevelse! Har du inte lagat helstekt kyckling förut? Oroa dig inte – det är faktiskt inte alls komplicerat. Vi fyller kycklingen med citron och timjan, och sen sköter den sig själv i ugnen medan vi rostar potatis, morot och fänkål och vispar ihop en oemotståndlig gräddsås med smak av rödvin. Festmåltiden fulländas med en äppel- och kålsallad med senapsdressing och sprödstekta haricots verts med mandlar.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1100 g
Hel kyckling
½ st
Citron
½ portionspåse
Timjan
1 st
Fänkål
2 st
Morot
500 g
Potatis
150 g
Haricots verts
20 g
Mandlar
(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Råg, Sesam, Spelt, Vete, Korn, Gluten, Havre, Jordnötter)
150 g
Kålmix
1 st
Äpple
12 g
Grov senap
(Innehåller: Senap)
1 paket
Matlagningsgrädde
(Innehåller: Mjölk)
60 g
Rödvinssås
(Innehåller: Sulfiter)
10 g
Kycklingfond
2 msk
Olivolja (steg 1)
1 tsk
Salt (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 2)
1 msk
Olivolja (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 5)

Ta ut kycklingen från kylskåpet 30 min innan tillagning. Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Torka kyckling torr med hushållspapper och ringla över olivolja [2 msk | 4 msk]. Krydda med salt [1 tsk | 2 tsk] både på ut- och insidan. Skär citron [1/2 st, 2P] i klyftor.
Fyll kyckling med citron och timjan [1/2 paket, 2P] och placera den på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i 45–55 min, eller tills genomstekt. Kycklingen är tillagad när skyn är klar vid tillskärning.
TIPS: Låt kyckling vila i 20 min innan servering.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Skär potatis och morot (oskalade) i 2 cm stora bitar.
Halvera och skär fänkål i klyftor.
Placera rotfrukter och fänkål på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en generös nypa peppar.
Sätt in i ugnen när det återstår 35 min av kycklingens tillagningstid och rosta resterande tid, eller tills mjuka.

Under tiden, kärna ur och tärna äpple i 1 cm stora bitar.
Blanda senap, olivolja [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål.
Tillsätt äpple och kålmix till skålen och vänd runt precis innan servering.

Hetta upp matlagningsgrädde, rödvinssås och kycklingfond i en medelstor kastrull på medelvärme.
Koka i 2–3 min. Ställ åt sidan och håll varmt.
TIPS: Tillsätt sky från kyckling för extra smak.

Grovhacka mandlar. Ansa haricots verts.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme när det återstår 15 min av kycklingens tillagningstid.
Stek haricots verts och mandlar i 3–4 min, eller tills haricots verts är mjuka. Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar.
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten till stekpannan för att framskynda tillagningsprocessen.

Lägg kyckling på ett uppläggningsfat.
Lägg rostade rotfrukter, haricots verts och mandlar och sallad i separata skålar.
Häll upp sås i en kanna eller skål.