Skip to main content
Honung- och senapsrostad lax
Honung- och senapsrostad lax

Honung- och senapsrostad lax

med rödbetssallad och krämig potatis

4.3
(20)

Fastnar ni också i tacosträsket varje fredag? Överraska familjen med en festlig fiskrätt! Vi ugnssteker lax med smör och honung- och senapsdressing och serverar den med en ljummen potatissallad med crème fraiche, majonnäs och dill. Kvällens tillbehör blir en lyxig sallad med päron, rödbeta, rucola och gyllenrostade hasselnötter.

Taggar:
Snabb
Glutenfri
Allergener:
Fisk
Sulfiter
Ägg
Senap
Mjölk
Nötter

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Laxfilé

(Innehåller: Fisk)

20 g

Honung- & senapsdressing

(Innehåller: Sulfiter, Ägg, Senap)

500 g

Potatis

1 portionspåse

Dill

25 g

Majonnäs

(Innehåller: Ägg, Senap)

75 ml

Crème fraiche

(Innehåller: Mjölk)

40 g

Rucola

½ st

Rödbetor, förkokta

20 g

Hasselnötter

(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Sesam, Spelt, Vete, Korn, Havre, Jordnötter, Råg)

1 st

Päron

½ st

Citron

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 3)

1 msk

Smör (steg 3)

½ tsk

Salt (steg 5)

½ tsk

Socker (steg 5)

1 msk

Olivolja (steg 5)

Näringsvärden

Energi (kJ)4125 kJ
Energi (kcal)986 kcal
Fett65.3 g
varav mättat18.2 g
Kolhydrater121.5 g
varav socker73.1 g
Kostfiber22.7 g
Protein34 g
Salt2.4 g
Potassium1150.5 mg

Köksredskap

Bakplåt
Ugnsform
Kastrull

Instruktioner

Koka potatis
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar.

Koka potatis i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet och krydda potatis med en nypa salt och peppar. Sätt åt sidan under lock.

Förbered råvaror
2

Under tiden, halvera, kärna ur och skär päron i tunna skivor.

Finhacka dill.

Skölj rucola.

Halvera citron [1/2 st, 2P].

Tärna rödbeta [1/2 st, 2P] i 1 cm stora bitar.

Grovhacka hasselnötter.

Förbered lax
3

Torka av lax med hushållspapper och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].

Tärna smör [1 msk | 2 msk] i små bitar.

Placera lax med skinnsidan ner i en ugnsform med bakplåtspapper. Toppa med honung- och senapsdressing och smörbitar.

Placera hasselnötter på en plåt med bakplåtspapper.

Ugnsstek lax
4

Tillaga lax och hasselnötter i ugnen i 9–10 min, eller tills lax är genomstekt och hasselnötter rostade.

TIPS: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

Blanda sallad
5

Under tiden, blanda citronsaft [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], socker [1/2 tsk | 1 tsk] och olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor skål.

Vänd ner päron, rödbeta, rucola och hasselnötter i skålen med dressing precis innan servering.

Vänd potatis med crème fraiche, majonnäs, dill, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar.

Servera
6

Lägg upp krämig potatis, päronsallad och lax på tallrikar.

Toppa lax med resterande sås från ugnsformen.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image