topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tacos al pastor

Tacos al pastor

med bacontoppad 'street corn' och färsk ananas

Ikväll frestar vi med en rätt som är ytterst populär i mexikanska taquerías. Vi bygger våra tacos med mjukt tortillabröd, stekt fläskkött i en fantastisk marinad med lime, tomat och Panamat, strimlad spetskål, och ananassalsa med rödlök och koriander. Underbart tillbehör är bacontoppad 'street corn' majs som grillas och sen toppas med majonnäs, salladsost och bacon.

Allergener:
Mjölk
Gluten
Vete
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

50

Grekisk salladsost

(Innehåller Mjölk)

½

Lime

½

Tomatpuré

4

Panamat

300

Fläskkotlett hel

½

Rödlök

100

Ananas

1

Koriander

8

Minitortillas

(Innehåller Gluten, Vete)

50

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

150

Förskuren spetskål

1

Majskolv

70

Bacon, tärnad

Ingår inte i din leverans

1

Olivolja (steg 2)

1

Socker (steg 2)

¼

Salt (steg 2)

1

Olivolja (steg 3)

½

Vatten (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)1209 kcal
Energi (kJ)5060 kJ
Fett67.2 g
varav mättat16.8 g
Kolhydrater106.1 g
varav socker18.1 g
Protein56.4 g
Salt15 g

Köksredskap

Stekpanna

Instruktioner

Baka majs
1

Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).

Riv av blasten och dela majskolv på mitten.

Ringla över olivolja, krydda med salt och peppar, och packa in i folie.

Placera på en plåt med bakplåtspapper och baka i 20-30 min, tills möra.

Marinera kött
2

Under tiden, skär lime [½ st, 2P] i klyftor.

Blanda tomatpuré [1/2 burk, 2P], juice från hälften av limen, Panamat, olivolja [1 msk | 2 msk], socker [1 tsk | 2 tsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål.

Tärna kött i 2 cm stora bitar på en separat skärbräda, och rör ner det i marinaden. 

Gör ananassalsa
3

Finhacka rödlök [1/2 st, 2P] och koriander.

Skala och skär ananas i små bitar.

Blanda rödlök, ananas, olivolja [1 msk | 2 msk], juice från resterande limeklyftor, hälften av koriandern, en nypa salt och peppar i en medelstor skål.

Stek kött och bacon
4

Hetta upp en stor stekpanna över medelhög värme.

Stek bacon [1/2 paket, 2P] i 4-5 min, tills gyllene. Ställ åt sidan på en tallrik med hushållspapper.

Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme, och tillsätt en skvätt olivolja vid behov.

Stek kött inklusive marinad i 3-4 min, tills brynt och genomstekt.

Rör i vatten [1/2 dl | 1 dl] och ta av frå värme.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Bacontoppa majs
5

Packa in tortillas i folie.

Smula salladsost [½ st, 2P].

Värm tortillas i ugnen i 4-5 min, när det återstår 5 min av majsens tillagningstid.

Packa upp färdig majs och bre på majonnäs (du kan också lägga majonnäs på en tallrik och rulla majs i den).

Placera majs på en tallrik och toppa dem med salladsost, bacon och resterande koriander.

Servera
6

Fyll tortillas med spetskål, kött och marinad.

Toppa med ananassalsa och servera med majskolv.