
Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Grönkål är riktig supermat – fullpackad med näring och perfekt i en matig sallad med ugnsrostad rödbeta och palsternacka. Vi ringlar en smakrik honungs- och senapsdressing med apelsin över salladen och toppar den med smulad salladsost och rostade mandlar.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
2 st
Rödbeta
1 st
Palsternacka
50 g
Grönkål, skuren
1 st
Apelsin
40 g
Honung- & senapsdressing
(Innehåller: Sulfiter, Ägg, Senap)
40 g
Mandlar
(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Råg, Sesam, Spelt, Vete, Korn, Gluten, Havre, Jordnötter)
150 g
Grekisk salladsost
(Innehåller: Mjölk)
½ tsk
Salt (steg 1)

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Tärna palsternacka och rödbeta (oskalade) i 2 cm stora bitar.
Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och blanda med olivolja, salt [1 tsk] och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills mjuka.

Under tiden, grovhacka mandlar.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.
Rosta mandlar i 3–4 min, eller tills gyllene.
Smula salladsost.

Halvera apelsin.
Blanda honungs- och senapsdressing med apelsinsaft [2 msk] i en liten skål.
Vänd grönkål med rostade rotfrukter på plåten.

Lägg upp grönkål och rofrukter på ett serveringsfat och ringla över dressing.
Toppa med salladsost och mandlar.