
Fångade den lockande recepttiteln ditt intresse? Vi hoppas vår goda fiskrätt har fått dig på kroken – i kväll bjuder vi nämligen på ett hav av smaker! Nej, nu får det räcka med dåliga ordvitsar – det är dags att laga mat! Vi steker sej och serverar den i en krämig basilikasås med kokt, smörslungad potatis. Kvällens sallad med morot, kålmix och apelsindressing är en riktig vitaminbomb och vi toppar middagen med pumpakärnor som pricken över i.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
400 g
Småpotatis
1 st
Morot
150 g
Kålmix
1 st
Apelsin
1 paket
Pumpakärnor
(Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter, Sesam)
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller: Mjölk)
1 portionspåse
Basilika
4 g
Buljong
(Innehåller: Selleri)
250 g
Sej
(Innehåller: Fisk)
1 msk
Smör (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 1)
1 msk
Olivolja (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 4)
1 msk
Smör (steg 4)
¼ tsk
Salt (steg 5)
1 msk
Vatten (steg 5)

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Koka potatis i 12–15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet från potatis och vänd dem med smör [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i kastrullen. Sätt åt sidan under lock.

Under tiden, halvera apelsin.
Blanda apelsinsaft [2 msk | 4 msk], olivolja [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål.

Riv morot (oskalad) grovt.
Vänd ner morot och kålmix i skålen med apelsindressing. Ställ åt sidan.

Finhacka basilikablad.
Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].
Hetta upp smör [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek fisk i 2–3 min på ena sidan.

Vänd fisk och tillsätt matlagningsgrädde, basilika, grönsaksbuljong, vatten [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar.
Sjud i ytterligare 2–3 min, tills fisk är genomstekt och sås har tjocknat något.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Lägg upp potatis, fisk och sallad på tallrikar.
Toppa fisk med resterande sås.
Garnera med pumpakärnor.