Pannstekt sej i krämig basilikasås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannstekt sej i krämig basilikasås

Pannstekt sej i krämig basilikasås

med småpotatis och kålsallad

Fångade den lockande recepttiteln ditt intresse? Vi hoppas vår goda fiskrätt har fått dig på kroken – i kväll bjuder vi nämligen på ett hav av smaker! Nej, nu får det räcka med dåliga ordvitsar – det är dags att laga mat! Vi steker sej och serverar den i en krämig basilikasås med kokt, smörslungad potatis. Kvällens sallad med morot, kålmix och apelsindressing är en riktig vitaminbomb och vi toppar middagen med pumpakärnor som pricken över i.

Taggar:
Snabb
Glutenfri
Allergener:
Mjölk
Selleri
Fisk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

400 g

Småpotatis

1 st

Morot

150 g

Kålmix

1 st

Apelsin

1 paket

Pumpakärnor

(Kan innehålla Nötter, Jordnötter, Sesam)

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

1 portionspåse

Basilika

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

250 g

Sej

(Innehåller Fisk)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Smör (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 4)

1 msk

Smör (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 5)

1 msk

Vatten (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3171 kJ
Energi (kcal)758 kcal
Fett46.1 g
varav mättat26.5 g
Kolhydrater55.4 g
varav socker19.2 g
Protein31.6 g
Salt4.6 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka potatis
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Koka potatis i 12–15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet från potatis och vänd dem med smör [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i kastrullen. Sätt åt sidan under lock.

Gör dressing
2

Under tiden, halvera apelsin.

Blanda apelsinsaft [2 msk | 4 msk], olivolja [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål.

Blanda sallad
3

Riv morot (oskalad) grovt.

Vänd ner morot och kålmix i skålen med apelsindressing. Ställ åt sidan.

Stek fisk
4

Finhacka basilikablad.

Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].

Hetta upp smör [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek fisk i 2–3 min på ena sidan.

Laga sås
5

Vänd fisk och tillsätt matlagningsgrädde, basilika, grönsaksbuljong, vatten [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar.

Sjud i ytterligare 2–3 min, tills fisk är genomstekt och sås har tjocknat något.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Servera
6

Lägg upp potatis, fisk och sallad på tallrikar.

Toppa fisk med resterande sås.

Garnera med pumpakärnor.