
I kväll står korv med bröd på menyn, men inte den gamla vanliga versionen med ketchup och senap! I stället fyller vi våra korvbröd med cajunkryddad, stekt lax som får sällskap av syltad rödlök, äppelsallad med honung-och senapsdressing och en krämig yoghurtdressing med dill och vitlök. Vi serverar våra hot dogs med rostade pommes och en klick aioli.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
250 g
Laxfilé
(Innehåller: Fisk)
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller: Sulfiter)
2 st
Korvbröd
(Innehåller: Gluten, Vete, Havre Kan innehålla spår av: Ägg, Senap, Soja, Nötter, Sesam, Mjölk)
500 g
Potatis
2 g
Citronpeppar
1 portionspåse
Dill
½ st
Vitlöksklyfta
75 ml
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
40 g
Honung- & senapsdressing
(Innehåller: Sulfiter, Ägg, Senap)
1 st
Gurka
60 g
Salladsmix
1 st
Äpple
½ st
Citrusfrukt
½ st
Lök
80 g
Aioli
(Innehåller: Ägg, Senap)
½ tsk
Salt (steg 1)
½ tsk
Socker (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 2)
1 msk
Smör (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 4)
¼ tsk
Salt (steg 5)

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, citronpeppar, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.

Under tiden, halvera rödlök [1/2 st, 2P] och skär den i tunna skivor.
Halvera citron [1/2 st, 2P].
Pressa citronsaft i en liten skål och blanda med socker [1/2 tsk | 1 tsk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].
Vänd rödlök i lagen och ställ åt sidan. Häll av lag innan servering.

Skala gurka i långa band med en potatisskalare.
Skölj salladsmix.
Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.
Smält smör [1 msk | 2 msk] i en liten kastrull eller en liten skål i mikron. Ställ åt sidan.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Torka av lax med hushållspapper och krydda med Ay Cajun-ba och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].
Stek med skinnsidan ner i 3–4 min. Vänd laxen och stek i ytterligare 3–5 min, eller tills gyllene och genomstekt.
Lägg över på en tallrik och ta försiktigt bort skinnet.
TIPS: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

Blanda äpple, salladsmix, honung- och senapsdressing, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål.
Finhacka dill och finhacka eller pressa vitlök [1/2 st, 2P].
Blanda yoghurt, vitlök, dill, en nypa salt och peppar i en liten skål.
Pensla korvbröd med smält smör och placera dem direkt på ugnsgallret. Rosta i 2–3 min, eller tills uppvärmda.

Fyll korvbröd med några gurkskivor, lite sallad, lax, dilldressing och syltad lök.
Vänd ner resterande gurka i salladen.
Servera med pommes, resterande sallad och dressing och en klick aioli.
TIPS: Dela laxen i mindre bitar för att göra den lättare att äta.

