Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. En rätt som är perfekt att dela och receptkort med 4 steg. Med färdig smördeg lagar du snabbt och enkelt en smarrig och dekorativ paj att servera som för- eller sidorätt. Vi fyller pajen med grön sparris, prosciutto, gräddfil och riven ost innan vi gräddar den gyllene och njuter av den smakrika fyllningen och det spröda pajskalet.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
225 g
Smördeg
(Innehåller: Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Sesam)
75 g
Prosciutto
75 ml
Gräddfil
(Innehåller: Mjölk)
40 g
Finriven ost
(Innehåller: Mjölk, Ägg)
1 st
Timjan
1 paket
Sparris, grön
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Skär bort 2 cm i botten på sparrisen och halvera den på längden.
Plocka timjanblad.
Blanda gräddfil, riven ost, timjan och en nypa peppar i en liten skål.
TIPS: Håll längst upp på timjanstjälken och dra med dina fingrar längst stjälken för att frigöra bladen.
Rulla ut smördeg på en plåt med bakplåtspapper.
Skär 8 skåror på 3 cm i degens långsidor.
Placera prosciuttoskivor i mitten på smördegen och bre med gräddfil. Placera sparris i två rader på längden ovanpå gräddfilen.
Vik in kortsidorna på smördegen.
Vik de skurna degbitarna en i taget från varannan sida så att fyllningen täcks och ett flätmönster skapas.
Grädda pajen i ugnen i ca 20 min, tills ytan är gyllene.
Servera sparrispajen medan den är varm.