topBanner
Fyllda paprikor

Fyllda paprikor

med köttfärs, parmesan och pärlcouscous

Saknar du en avslappnande brasa att vila ögonen på? Skjut fram din skönaste fåtölj, slå dig ner framför ugnen och se när paprikan sakta mjuknar framför dina ögon samtidigt som köttfärsen, grönsaker, parmesan och crème fraîche smälter samman till ett.

Allergener:glutenmjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid45 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

2 st

Röd paprika

170 g

Pärlcouscous

(Innehållergluten)

1 st

Schalottenlök

1 st

Morot

1 st

Parmesan

(Innehållermjölk)

1 påse

Bladpersilja

250 g

Nötfärs

2 g

Cajun kryddmix

½ paket

Krossade tomater, basilika

150 g

Crème fraiche

(Innehållermjölk)

4 g

Köttbuljong

Ingår inte i din leverans

Olja*

Salt* och peppar*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3795 kJ
Energi (kcal)907 kcal
Fett41 g
varav mättat22 g
Kolhydrater86 g
varav socker36 g
Protein46 g
Salt2 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 200ᵒC. Koka upp en kastrull med välsaltat vatten*.

Halvera paprika på längden och kärna ur.

Placera halvorna i en ugnsform, ringla över en skvätt olja, salta och peppra*.

Baka i 10-15 min på mellersta hyllan i ugnen medan du förbereder fyllningen.

2

Häll pärlcouscous i kastrullen och koka den tills genomkokt eller 'al dente', 8-10 min.

Finhacka schalottenlök och persilja.

Riv morot och parmesan.

3

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på hög värme. Fräs nötfärs, schalottenlök, köttbuljong och cajun kryddmix (stark!) i 2-3 min.

Sänk till medelvärme och lägg i morötter. Fräs i 3 min. Häll i krossade tomater [1/2 paket, 2 pers]. Låt såsen sjuda i 5 min.

Häll i hälften av crème fraichen. Krydda med salt och peppar efter smak. Sätt åt sidan.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

4

Fyll paprikorna med köttfärs och strö över parmesan. Gratinera i ugnen tills osten är gyllenbrun, 5-10 min.

TIPS: Köttfärs som blir över kan du lägga i ugnsformen bredvid paprikorna.

5

Häll av couscousen i en sil och för sedan tillbaka till kastrullen.

Rör i persilja och resterande crème fraîche. Krydda med en nypa salt och peppar. Sätt åt sidan under lock.

6

Fördela couscous mellan tallrikarna och toppa med en fylld paprika.

Smaklig måltid!