HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconFyllda Paprikor
topBanner
Fyllda paprikor

Fyllda paprikor

med köttfärs, pärlcouscous och parmesan

Allergener:glutenmjölkäggsulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Köttbuljong

170 g

Krossade tomater, basilika

Röd paprika

Pärlcouscous

(Innehållergluten)

Schalottenlök

Morot

Finriven ost

(Innehållermjölk, ägg)

Bladpersilja

Nötfärs

Ay Cajun-ba

(Innehållersulfiter)

Crème fraiche

(Innehållermjölk)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)300 kcal
Energi (kJ)1257 kJ
Fett1.02 g
varav mättat0.1 g
Kolhydrater60.97 g
varav socker3.4 g
Protein10.5 g
Salt0.7 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 200ᵒC. Koka upp en kastrull med välsaltat vatten*. Halvera paprika på längden och kärna ur. Placera halvorna i en ugnsform, ringla över en skvätt olja*, salta* och peppra*. Baka i 10-15 min på mellersta hyllan i ugnen medan du förbereder fyllningen.

2

Häll pärlcouscous i kastrullen och koka den tills genomkokt eller 'al dente', 8-10 min. Finhacka schalottenlök och persilja. Riv morot och parmesan.

3

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på hög värme. Fräs nötfärs, schalottenlök, köttbuljong och cajun kryddmix (stark!) i 2-3 min. Sänk till medelvärme och lägg i morötter. Fräs i 3 min. Häll i krossade tomater [1/2 paket, 2 pers]. Låt såsen sjuda i 5 min. Häll i hälften av crème fraichen. Krydda med salt* och peppar* efter smak. Sätt åt sidan. VIKTIGT I REMPS:

4

Fyll paprikorna med köttfärs och strö över parmesan. Gratinera i ugnen tills osten är gyllenbrun, 5-10 min. TIPS: Köttfärs som blir över kan du lägga i ugnsformen bredvid paprikorna. 

5

Häll av couscousen i en sil och för sedan tillbaka till kastrullen. Rör i persilja och resterande crème fraîche. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Sätt åt sidan under lock.

6

Fördela couscous mellan tallrikarna och toppa med en fylld paprika.