Franskinspirerad baconbaguette
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Franskinspirerad baconbaguette

Franskinspirerad baconbaguette

med senapsmajonnäs och karamelliserad lök

Sugen på en riktig lyxmacka? Vår franskinspirerade baconbaguette bjuder på en smarrig symfoni av smaker med karamelliserad lök och senapsdressing. Vi serverar den med krispiga pommes och rucolasallad.

Allergener:
Senap
Ägg
Gluten
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

125 g

Bacon, skivor

½ st

Rosmarin

1 st

Lök

15 g

Senap

(Innehåller Senap)

500 g

Potatis

40 g

Rucola

1 st

Päron

50 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

½ st

Vitlöksklyfta

1 st

Citron

2 st

Baguette

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)

150 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

¼ tsk

Salt till karamelliserad lök

½ tsk

Socker till karamelliserad lök

2 msk

Vatten till karamelliserad lök

¼ tsk

Salt till sallad

½ msk

Olja till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4555 kJ
Energi (kcal)1089 kcal
Fett51.5 g
varav mättat17.2 g
Kolhydrater128.9 g
varav socker23.5 g
Protein28 g
Salt6.1 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes.

Finhacka rosmarinsblad.

Placera pommes på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt, rosmarin och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35, min eller tills gyllene och mjuka.

Karamellisera lök
2

Under tiden, skär lök i tunna skivor.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek rödlök i 5–6 min, tills mjuk.

Tillsätt vatten, socker och salt. Rör om och stek i 3–5 min, eller tills karamelliserad.

Blanda dressing
3

Blanda gräddfil, majonnäs, senap, en nypa salt och peppar i en liten skål.

Placera bacon på en plåt med bakplåtspapper när det återstår 15 min av potatisens tillagningstid. Rosta i ugnen i 13–15 min, eller tills gyllene och krispig.

Blanda sallad
4

Skölj rucola.

Halvera citron.

Halvera, kärna ur och skär päron i tunna skivor.

Blanda rucola, päron, en skvätt citronsaft, salt och olivolja i en stor skål.

Värm bröd
5

Placera bröd direkt på ugnsgallret och rosta i 7–8 min.

Servera
6

Lägg upp pommes på tallrikar.

Skär en öppning i baguetter och bre med en del av dressingen.

Fyll baguetter med bacon, karamelliserad lök och en del av salladen.

Servera resterande sallad och dressing vid sidan av.