HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconFläskkött I Basilikagräddsås
topBanner
Fläskkött i basilikagräddsås

Fläskkött i basilikagräddsås

med potatis och äppelsallad

Ikväll ska vi ha kött, potatis, sås och sallad! Mört fläskkött får fantastisk smak när det steks i strimlor med vår färdiga kryddblandning Vitlöksflörter. Ett både sött och syrligt tillbehör är en ljuvlig äppelsallad med valnötter. Vi serverar vårt krispiga fläskkött med kokt potatis, och en underbart krämig basilikagräddsås.

Taggar:Under 650 kcalSnabbBarnvänlig
Allergener:MjölkNötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Vitlöksflörter

1 st

Vitlöksklyfta

200 ml

Matlagningsgrädde

(InnehållerMjölk)

1 portionspåse

Basilika

300 g

Fläskkotlett hel

400 g

Småpotatis

60 g

Salladsmix

1 st

Äpple

4 g

Kycklingbuljong

20 g

Valnötter

(InnehållerNötterKan innehållaSesam, Jordnötter)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 5)

efter behov

Smör (steg 5)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)632 kcal
Energi (kJ)2643 kJ
Fett31.73 g
varav mättat14.2 g
Kolhydrater45.42 g
varav socker11.9 g
Protein40.09 g
Salt2.2 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp potatis i en stor kastrull med lättsaltat vatten*. Koka i 15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet och lägg tillbaka potatis i kastrullen. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Sätt åt sidan under lock för att hålla på värmen.

2

Finhacka basilika.

3

Skär kött i strimlor (5 per person). Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Blanda kött, en skvätt olivolja*, Vitlöksflörter, och en nypa salt* och peppar* i en medelstor skål. Stek kött i 3-4 min, eller tills gyllene och genomstekt. Lägg över till en tallrik.

4

Skölj salladsmix. Skär äpple i tunna skivor. Blanda en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en stor skål . Tillsätt salladsmix och äpple. Blanda precis innan servering så att salladen håller sig krispig.

5

Hetta upp klick smör* och en skvätt olivolja* i en kastrull på medelvärme. Finhacka eller pressa vitlök. Tillsätt vitlök till kastrull och stek i 1-2 min. Tillsätt matlagningsgrädde, kycklingbuljong och basilika (spara lite till garnering). Koka tills genomvarmt 1-2 min. Krydda med salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en generös nypa peppar*.

6

Lägg upp potatis, kött och sallad på tallrikar. Skeda över basilikagräddsås på kött och potatis. Garnera salladen med valnötter och köttet med resterande basilika.