
Dhal chaat är en indisk linssallad som är väldigt populär som gatumat. I kväll lagar vi den i form av en currygryta med en mängd färgglada och smakrika toppings. Vi gör vår dhal på röda linser och kokosmjölk och smaksätter med ingefärspasta och våra egna kryddblandningar Milda Mahal och Curry-on. Sedan toppar vi den med krutonger av rostat pitabröd, syltad lök, färsk tomat och koriander och granatäpplekärnor.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1 st
Koriander
5 g
Ingefärspasta
100 g
Röda linser
1 st
Tomat
4 g
Curry on
½ st
Granatäpple
12 ml
Vitvinsvinäger
(Innehåller: Sulfiter)
4 g
Buljong
(Innehåller: Selleri)
2 st
Lök
180 ml
Kokosmjölk
1 st
Pitabröd
(Innehåller: Gluten)
½ st
Aubergine
4 g
Milda Mahal
300 g
Strimlad kycklingbröstfilé
½ tsk
Socker till inläggning
1 msk
Vatten till inläggning
¼ tsk
Salt till inläggning
¼ tsk
Salt till vegoprotein
½ msk
Olja till stekning
2 dl
Vatten till sås
¼ tsk
Salt till sås
¼ tsk
Salt till dressing

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär hälften av lök i tunna skivor.
Blanda vitvinsvinäger, socker, vatten och salt i en liten skål.
Vänd den skivade lök i lagen och ställ skålen åt sidan.
Skär aubergine i 2 cm stora bitar.
Placera aubergine på ena sidan av en plåt med bakplåtspapper och blanda med olivolja, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 20–25 min, eller tills gyllene och mjuk.

Finhacka resterande lök.
Skölj röda linser.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek lök i 2–3 min, tills väldoftande.
Rör ner ingefärspasta, Milda Mahal och Curry-on och stek i 1 min, tills väldoftande.

Rör ner kokosmjölk, röda linser, vatten, buljong, salt och en nypa peppar. Koka upp och sänk till medellåg värme. Sjud i 20–22 min, tills linser är mjuka.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt kyckling och krydda med salt. Stek i 4–5 min, eller tills gyllene och genomstekt. Vänd den då och då.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om dhal verkar torr.

Under tiden, tärna pitabröd i 1 cm stora bitar.
Placera pita på andra sidan av plåten när det återstår 5 min av auberginens tillagningstid. Blanda med olivolja och salt.
Rosta resterande tid.

Rulla granatäpple mot arbetsytan så kärnorna lossnar. Dela den på mitten, sänk ner halvorna i en skål med vatten och lossa försiktigt kärnorna med händerna. Låt kärnorna sjunka till botten, ta bort det vita hinnorna från ytan och häll av vattnet.
Grovhacka tomat och koriander.
Tillsätt lagen från den syltade lök i dhal.
TIPS: Lossa kärnorna under vatten för att förhindra att köket ofrivilligt färgas rosa!

Lägg upp dhal i djupa tallrikar.
Toppa med rostad aubergine, kyckling, syltad lök, pitabröd, tomat, granatäpple och koriander.

