Skip to main content
Färgglad dhal chaat-gryta med strimlad kycklingbröstfilé
Färgglad dhal chaat-gryta med strimlad kycklingbröstfilé

Färgglad dhal chaat-gryta med strimlad kycklingbröstfilé

med krispigt pitabröd och granatäpple

Dhal chaat är en indisk linssallad som är väldigt populär som gatumat. I kväll lagar vi den i form av en currygryta med en mängd färgglada och smakrika toppings. Vi gör vår dhal på röda linser och kokosmjölk och smaksätter med ingefärspasta och våra egna kryddblandningar Milda Mahal och Curry-on. Sedan toppar vi den med krutonger av rostat pitabröd, syltad lök, färsk tomat och koriander och granatäpplekärnor.

Taggar:
Snabb
Mjölkfri
Allergener:
Sulfiter
Selleri
Gluten

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Koriander

5 g

Ingefärspasta

100 g

Röda linser

1 st

Tomat

4 g

Curry on

½ st

Granatäpple

12 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller: Sulfiter)

4 g

Buljong

(Innehåller: Selleri)

2 st

Lök

180 ml

Kokosmjölk

1 st

Pitabröd

(Innehåller: Gluten)

½ st

Aubergine

4 g

Milda Mahal

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Socker till inläggning

1 msk

Vatten till inläggning

¼ tsk

Salt till inläggning

¼ tsk

Salt till vegoprotein

½ msk

Olja till stekning

2 dl

Vatten till sås

¼ tsk

Salt till sås

¼ tsk

Salt till dressing

Näringsvärden

Energi (kJ)2936 kJ
Energi (kcal)702 kcal
Fett23.2 g
varav mättat15.2 g
Kolhydrater65.1 g
varav socker19 g
Kostfiber15.1 g
Protein51.8 g
Salt4.7 g
Trans Fat0.1 g
Potassium425.7 mg
Calcium36.7 mg
Iron0.7 mg

Instruktioner

Sylta lök
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär hälften av lök i tunna skivor.

Blanda vitvinsvinäger, socker, vatten och salt i en liten skål.

Vänd den skivade lök i lagen och ställ skålen åt sidan.

Skär aubergine i 2 cm stora bitar.

Placera aubergine på ena sidan av en plåt med bakplåtspapper och blanda med olivolja, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 20–25 min, eller tills gyllene och mjuk.

Stek lök
2

Finhacka resterande lök.

Skölj röda linser.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek lök i 2–3 min, tills väldoftande.

Rör ner ingefärspasta, Milda Mahal och Curry-on och stek i 1 min, tills väldoftande.

Laga dhal
3

Rör ner kokosmjölk, röda linser, vatten, buljong, salt och en nypa peppar. Koka upp och sänk till medellåg värme. Sjud i 20–22 min, tills linser är mjuka.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. 

Tillsätt kyckling och krydda med salt. Stek i 4–5 min, eller tills gyllene och genomstekt. Vänd den då och då.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om dhal verkar torr.

Rosta pitabröd
4

Under tiden, tärna pitabröd i 1 cm stora bitar.

Placera pita på andra sidan av plåten när det återstår 5 min av auberginens tillagningstid. Blanda med olivolja och salt.

Rosta resterande tid.

Förbered råvaror
5

Rulla granatäpple mot arbetsytan så kärnorna lossnar. Dela den på mitten, sänk ner halvorna i en skål med vatten och lossa försiktigt kärnorna med händerna. Låt kärnorna sjunka till botten, ta bort det vita hinnorna från ytan och häll av vattnet.

Grovhacka tomat och koriander.

Tillsätt lagen från den syltade lök i dhal.

TIPS: Lossa kärnorna under vatten för att förhindra att köket ofrivilligt färgas rosa!

Servera
6

Lägg upp dhal i djupa tallrikar.

Toppa med rostad aubergine, kyckling, syltad lök, pitabröd, tomat, granatäpple och koriander.