Snabb och krämig kycklingcurry
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snabb och krämig kycklingcurry

Snabb och krämig kycklingcurry

med basmatiris och grön paprika

De där vardagskvällarna när matlagningen ska gå på ett kick är vår snabba kycklingcurry en riktig räddare i nöden. Grytan blir extra krämig med crème fraiche och vi serverar den med basmatiris och en klick aprikoschutney för både syra och sötma.

Taggar:
Supersnabb
Allergener:
Mjölk
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Basmatiris

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

4 g

Curry-On

4 g

Kycklingbuljong

75 ml

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

50 g

Aprikoschutney

(Innehåller Senap)

1 st

Paprika, grön

1 st

Lök

1 portionspåse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

1 msk

Olja till stekning

½ tsk

Salt till kött

¾ dl

Vatten till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2985 kJ
Energi (kcal)713 kcal
Fett26 g
varav mättat10.4 g
Kolhydrater95.7 g
varav socker15.5 g
Protein49.5 g
Salt3.9 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila tills servering.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered grönsaker
2

Under tiden, skär lök i tunna skivor.

Skär paprika i 2 cm stora bitar.

Finhacka persilja.

Laga kycklingcurry
3

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt kyckling, lök och paprika och krydda med salt och Curry-On. Stek i 4–5 min per sida, eller tills kycklingen är brynt och genomstekt. Vänd då och då.

Tillsätt crème fraiche, vatten och kycklingbuljong, sänk till medelvärme och sjud i 1–2 min.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Servera
4

Lägg upp ris i skålar och toppa med kycklingcurry.

Garnera med persilja och servera med en klick aprikoschutney.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image