Calabresedressad pasta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Calabresedressad pasta

Calabresedressad pasta

med nötfärs och finriven ost

Vi hoppas att ni är hungriga, ikväll ska vi nämligen laga underbar mysmat i form av en fantastisk pastarätt med massor av härliga smaker. Vi steker nötfärs, selleri, lök och tomater, och blandar dem med farfalle, spenat, calabresepesto, gräddfil och vår ljuvliga kryddblandning som vi kallar Mamas favorit. Vi toppar med riven ost och så är maten färdig.

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Allergener:
Selleri
Mjölk
Ägg
Vete
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Bladselleri

(Innehåller Selleri)

1 st

Lök

2 st

Tomat

250 g

Nötfärs

60 g

Calabresepesto

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

4 g

Kycklingbuljong

4 g

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

30 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

1 paket

Rigatoni

(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3409 kJ
Energi (kcal)815 kcal
Fett34.8 g
varav mättat15.1 g
Kolhydrater77.4 g
varav socker13.2 g
Protein43.7 g
Salt3 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

1

Koka upp en stor kastrull med saltat* vatten*. Skär selleri i tunna skivor. Skär lök i tunna skivor. Grovhacka tomat.

2

Tillsätt pasta till det kokande vattnet och koka i 12-13 min, eller tills 'al dente'. Spara lite pastavatten [½ dl | 1 dl], häll av resten, lägg tillbaka pastan i kastrullen och ringla eventuellt över lite olivolja*. TIPS: ‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

3

Hetta upp olivolja* [1 msk I 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek nötfärs med en nypa salt* i 3-4 min, eller tills brynt. Bryt upp eventuella klumpar med en träsked. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

4

Tillsätt selleri, lök, tomat och en nypa salt* och peppar* och stek i ytterligare 1-2 min.

5

Sänk till medelvärme och tillsätt spenat, calabresepesto, gräddfil [½ paket, 2P], Mamas favorit, kycklingbuljong, pastavatten och en nypa salt* och peppar* och sjud i 2-3 min.

6

Lägg upp pasta på tallrikar, toppa med calabresefärs och garnera med finriven ost.