HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconCajunbiffar
topBanner
Cajunbiffar

Cajunbiffar

med jasminri, krispiga blomkålsbuketter och oregano

Allergener:glutensulfitermjölkägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Jasminris

50 g

Blomkål

1.33 msk

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

1 st

Rödlök

3 dl

Grön paprika

Oregano

Nötfärs

Ay Cajun-ba

(Innehållersulfiter)

Crème fraiche

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

Smör*

(Innehållermjölk)

Ägg*

(Innehållerägg)

Vatten* (steg 1)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)1937.6027 kJ
Energi (kcal)463.0981 kcal
Fett11.5998 g
varav mättat6.3 g
Kolhydrater78.4675 g
varav socker0.9 g
Protein11.4045 g
Salt0.2 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 200°C. Häll i kallt vatten* (se mängd i ingredienslistan), jasminris och en nypa salt* i en kastrull. Koka upp vattnet och sänk sedan till låg värme. Låt riset sjuda under lock i 12 min.Ta kastrullen av värme och låt stå i 10 min under lock innan servering. 

2

Skiva blomkål tunt i små buketter. Placera dem i en ugnsform och gnid små knoppar av smör* ovanpå buketterna. Strö över hälften av pankon (spara resten till senare), krydda med salt* och peppar*. Baka i ugnen i 30 min.

3

Halvera, skala och skiva rödlök tunt. Halvera paprika, ta bort stjälk och kärnhus. Finhacka paprika. Plocka av och finhacka oreganoblad (spara några blad till servering).

4

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek lök och paprika i 5 min medan du förbereder cajunbiffarna. Blanda nötfärs, cajun kryddmix (se tips nedan), resterande panko, ägg*, salt*, peppar* och hackad oregano (1 tsk för 2 personer / 2 tsk för 4 personer) i en bunke. Cajun kryddmixen är ganska stark. Vi rekommenderar därför att du börjar med hälften och sedan kryddar grönsakerna efter smak.

5

Forma färsen till biffar, 1 biff/person. Lägg biffarna i stekpannan med grönsaker. Stek biffarna i 5-6 min per sida samtidigt som du rör om grönsakerna. VIKTIGT: Biffarna är färdiga när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa. TIPS: Tillsätt mer olja i stekpannan vid behov. 

6

Lägg upp jasminris, cajunbiffar med stekta grönsaker och rostad blomkål. Avsluta med en klick crème fraiche och färska oreganoblad.Tips: Glöm inte att strö över kvarvarande panko från ugnsformen.