topBanner
Cajunbiffar

Cajunbiffar

med jasminris, krispiga blomkålsbuketter och oregano

De enklaste rätterna smakar oftast bäst med sina rena smaker och okonstlade ingredienser. Våra cajunbiffar tar avstamp i den amerikanska södern med sin lätt kryddiga aura som krattar gången i din gom för en uppfriskande mixtur av gröna läckerheter som blomkål, paprika och rödlök. Servera med snövitt jasminris och palmgrön oregano.

Allergener:glutenmjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid40 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Jasminris

225 g

Blomkål

50 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

2 st

Rödlök

1 st

Grön paprika

½ påse

Oregano

250 g

Nötfärs

2 g

Cajun kryddmix

150 g

Crème fraiche

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

300 ml

Vatten*

20 g

Smör*

(Innehållermjölk)

Salt* och peppar*

Olja*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)4063 kJ
Energi (kcal)971 kcal
Fett49 g
varav mättat27 g
Kolhydrater88 g
varav socker17 g
Protein43 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 200°C.

Häll i kallt vatten (se mängd i ingredienslistan), jasminris och en nypa salt i en kastrull. Koka upp vattnet och sänk sedan till låg värme. Låt riset sjuda under lock i 12 min.

Ta kastrullen av värme och låt stå i 10 min under lock innan servering.

2

Skiva blomkål tunt i små buketter. Placera dem i en ugnsform och gnid små knoppar av smör ovanpå buketterna. Strö över hälften av pankon (spara resten till senare), krydda med salt och peppar*.

Baka i ugnen i 30 min.

3

Halvera, skala och skiva rödlök tunt. Halvera paprika, ta bort stjälk och kärnhus. Finhacka paprika. Plocka av och finhacka oreganoblad (spara några blad till servering).

4

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek lök och paprika i 5 min medan du förbereder cajunbiffarna.

Blanda nötfärs, cajun kryddmix (se tips nedan), resterande panko, ägg, salt, peppar* och hackad oregano (1 tsk för 2 personer / 2 tsk för 4 personer) i en bunke.

TIPS: Cajun kryddmixen är ganska stark. Vi rekommenderar därför att du börjar med hälften och sedan kryddar grönsakerna efter smak.

5

Forma färsen till biffar, 1 biff/person.

Lägg biffarna i stekpannan med grönsaker. Stek biffarna i 5-6 min per sida samtidigt som du rör om grönsakerna. VIKTIGT: Biffarna är färdiga när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

TIPS: Tillsätt mer olja i stekpannan vid behov.

6

Lägg upp jasminris, cajunbiffar med stekta grönsaker och rostad blomkål. Avsluta med en klick crème fraiche och färska oreganoblad.

Tips: Glöm inte att strö över kvarvarande panko från ugnsformen.

Smaklig måltid!