Superenkla och utsökt goda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Med vårt färdiga flatbread svänger du snabbt ihop en god förrätt eller ett perfekt tillbehör – du bestämmer själv! Vi toppar med smakrikt za-atar-smör och blandar en krämig getostdipp med yoghurt, honung och rostade pinjenötter att doppa det goda brödet i.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2 st
Naanbröd
(Innehåller Vete, Gluten, Mjölk)
100 g
Getost
(Innehåller Mjölk)
25 g
Honung
8 g
Za'atar
(Innehåller Sesam)
10 g
Pinjenötter
(Kan innehålla Vete, Nötter, Jordnötter, Sesam, Korn, Havre, Råg, Spelt)
75 g
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
1 msk
Olja till dressing
2 msk
Smör till sås
¼ tsk
Salt till dressing
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Blanda olivolja och smör i en kastrull på medelvärme. Tillsätt za'atar och en nypa salt när smöret har smält, rör om och ta av från värme.
Placera flatbread på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med za'atarsmör.
Grädda brödet i ugnen i 4–5 min.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.
Rosta pinjenötter i 3–4 min, eller tills gyllene.
Blanda getost, yoghurt, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.
Toppa med honung och rostade pinjenötter.
Servera za'atar-flatbread med getostdipp.