Za'atar-flatbread
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Za'atar-flatbread

Za'atar-flatbread

2 portioner | med söt getostdipp

Superenkla och utsökt goda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Med vårt färdiga flatbread svänger du snabbt ihop en god förrätt eller ett perfekt tillbehör – du bestämmer själv! Vi toppar med smakrikt za-atar-smör och blandar en krämig getostdipp med yoghurt, honung och rostade pinjenötter att doppa det goda brödet i.

Allergener:
Vete
Gluten
Mjölk
Sesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Naanbröd

(Innehåller Vete, Gluten, Mjölk)

100 g

Getost

(Innehåller Mjölk)

25 g

Honung

8 g

Za'atar

(Innehåller Sesam)

10 g

Pinjenötter

(Kan innehålla Vete, Nötter, Jordnötter, Sesam, Korn, Havre, Råg, Spelt)

75 g

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olja till dressing

2 msk

Smör till sås

¼ tsk

Salt till dressing

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3471 kJ
Energi (kcal)830 kcal
Fett46.5 g
varav mättat21 g
Kolhydrater76.6 g
varav socker12.4 g
Protein22.9 g
Salt2.2 g

Instruktioner

Gör za'atarsmör
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Blanda olivolja och smör i en kastrull på medelvärme. Tillsätt za'atar och en nypa salt när smöret har smält, rör om och ta av från värme.

Grädda flatbread
2

Placera flatbread på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med za'atarsmör. 

Grädda brödet i ugnen i 4–5 min.

Blanda getostdipp
3

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.

Rosta pinjenötter i 3–4 min, eller tills gyllene.

Blanda getost, yoghurt, salt och en nypa peppar i en medelstor skål. 

Toppa med honung och rostade pinjenötter. 

Servera
4

Servera za'atar-flatbread med getostdipp.