HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconToskansk Lax Och Krämig Tagliatelle
topBanner
Toskansk lax och krämig tagliatelle

Toskansk lax och krämig tagliatelle

med krispig bacon och färsk oregano

Premium

Italien har mycket mera att bjuda på än pizza och lasagne. Ikväll frestar vi med ljuvlig toskansk lax, som vi kryddar med vår underbara kryddblandning som vi kallar Mamas Favorit. Vi serverar vår lax med krämig tagliatelle som vi blandar med calabrese pesto, spenat, körsbärstomater och bacon. Vi toppar med hyvlad ost och färsk oregano och så är maten färdig.

Allergener:FiskÄggGlutenVeteMjölkSelleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

140 g

Bacon, tärnad

60 g

Spenat

(Kan innehållaSelleri)

250 g

Körsbärstomater

1 st

Vitlöksklyfta

1 portionspåse

Oregano

250 g

Laxfilé

(InnehållerFisk)

4 g

Mamas Favorit

(InnehållerÄgg)

250 g

Tagliatelle

(InnehållerÄgg, Gluten, VeteKan innehållaSoja, Ägg, Senap)

1 paket

Matlagningsgrädde

(InnehållerMjölk)

60 g

Calabresepesto

4 g

Grönsaksbuljong

(InnehållerSelleri)

40 g

Italiensk hårdost, hyvlad

(InnehållerMjölk)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 5)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)1141 kcal
Energi (kJ)4773 kJ
Fett63.11 g
varav mättat25.7 g
Kolhydrater87.48 g
varav socker12.3 g
Protein58.96 g
Salt4.6 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Hetta upp en stor, torr stekpanna på medelhög värme.

Stek bacon i 4-5 min, tills gyllene. Ställ åt sidan på en tallrik.

2

Skölj spenat.

Halvera körsbärstomater.

Finhacka eller pressa vitlök.

Plocka oreganoblad.

3

Hetta upp samma stekpanna (med baconfett) på medelhög värme. Torka av fisk försiktigt med lite hushållspapper, krydda den med hälften av Mamas favorit och en nypa salt.

Stek fisk med skinnsidan ner i 3-4 min. 

Vänd fisk och stek i ytterligare 3-5 min, eller tills genomstekt. Ställ åt sidan på en tallrik och täck med folie. 

TIPS: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

4

Tillsätt pasta till det kokande vattnet och koka i 2-3 min, eller tills 'al dente', rör då och då.

När pastan är färdig, skopa upp pastavatten [1/2 dl | 1 dl] i en kopp och ställ åt sidan.

Häll av resten av vattnet, lägg tillbaka pasta och ringla eventuellt över lite olivolja. 

TIPS: ‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

TIPS: Vattnet ska vara lika salt som havsvatten.

5

Hetta upp samma stekpanna på medelvärme (utan att skölja av den först). Stek vitlök i 30 sek.

Rör i pastavatten [1/2 dl | 1 dl], 
matlagningsgrädde, calabresepesto, grönsaksbuljong, resterande Mamas favorit, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och spenat. Sjud i 1-2 min, tills såsen har tjocknat något och spenat har mjuknat.

Rör i pasta, körsbärstomater och bacon. Sjud tills uppvärmt, ca 1 min, och ta sen av stekpannan från värme.

6

Lägg upp pasta och lax bredvid varandra på tallrikar.

Garnera pasta med hyvlad ost och oreganoblad.