Skip to main content
Stekt rumpstek och schalottenlökssmör
Stekt rumpstek och schalottenlökssmör

Stekt rumpstek och schalottenlökssmör

med rostade rotfrukter och rucolasallad

Unna dig en riktigt god köttbit med vår rumpstek som toppas med schalottenlökssmör. I kväll kan du avnjuta en förstklassig, hemlagad måltid som för tankarna till en exklusiv restaurang, direkt hemma i ditt eget kök. Som tillbehör serverar vi rostad potatis och rotselleri med vitlök och persilja och en välsmakande rucolasallad med mandel, ost och äpple.

Allergener:
Senap
Ägg
Nötter
Sulfiter
Mjölk
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Citron

2 st

Schalottenlök

1 st

Äpple

½ st

Bladpersilja

25 g

Majonnäs

(Innehåller: Senap, Ägg)

500 g

Potatis

300 g

Rumpstek

20 g

Mandlar

(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Råg, Sesam, Spelt, Vete, Korn, Gluten, Havre, Jordnötter)

20 g

Honung- & senapsdressing

(Innehåller: Senap, Ägg, Sulfiter)

70 g

Rucola

20 g

Italiensk hårdost, hyvlad

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Timjan

½ st

Rotselleri

(Innehåller: Selleri)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till kött

½ tsk

Salt till potatis

1 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Socker till karamelliserad lök

¼ tsk

Salt till sallad

2 msk

Smör till karamelliserad lök

Näringsvärden

Energi (kJ)3471 kJ
Energi (kcal)830 kcal
Fett44.5 g
varav mättat14 g
Kolhydrater65 g
varav socker16.9 g
Kostfiber9.6 g
Protein43.5 g
Salt3.8 g
Potassium1261 mg
Calcium12 mg
Iron0.1 mg

Instruktioner

Rosta rotfrukter
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Ta fram smör och kött så det blir rumstempererat. Krydda köttet med salt.

Skär potatis (oskalad) i klyftor.

Skala och skär rotselleri i 2 cm stora bitar.

Placera rotfrukter på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, tills gyllene och mjuka.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Förbered råvaror
2

Under tiden, finhacka schalottenlök och persilja.

Grovhacka mandlar.

Halvera citron.

Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.

Plocka timjanblad.

Skölj rucola.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Rosta mandlar i 3–4 min, eller tills gyllene. Lägg över i en skål och låt svalna.

Karamellisera schalottenlök
3

Hetta upp olivolja i samma stekpanna på medelvärme.

Stek schalottenlök och timjan i 5–6 min, eller tills mjuka.

Rör i socker, en skvätt citronsaft och en nypa salt. Sjud i 2–3 min, tills karamelliserat.

Lägg över löken i en liten skål och låt svalna något.

Stek kött
4

Under tiden, hetta upp en skvätt olivolja i en ny stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kött i 3–4 min per sida, eller tills brynt.

Låt köttet vila i ett foliepaket tills servering. Det kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar.

TIPS: Stek i ytterligare 1–2 min för genomstekt.

Förbered sallad
5

Blanda honung- och senapsdressing, rucola, mandlar, hyvlad ost, äpple och salt i en medelstor skål precis innan servering.

Vänd den karamelliserade löken med smör och en generös nypa peppar.

Blanda persilja med färdigrostade rotfrukter på plåten.

Servera
6

Lägg upp kött, sallad och rotfrukter på tallrikar.

Toppa kött med schalottenlökssmör.

Servera med majonnäs.